Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Το «Viva Grecia» ενός φιλέλληνα Ρωμαίου

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι ξεσήκωσε πολιτικούς και επιχειρηματίες με τα λόγια στήριξης για την Ελλάδα.

«Χωρίς την Ελλάδα θα ήμασταν ακόμη βάρβαροι ή ειδωλολάτρες». Ο Αντόνιο Ταγιάνι, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος σε θέματα βιομηχανίας και επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας τη φράση του Αγγλου ρομαντικού ποιητή και φιλέλληνα Πέρσι Σέλεϊ εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα και την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Τα λόγια του ενθουσίασαν πολιτικούς και επιχειρηματίες σε συνέδριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα.

Ο Ιταλός πολιτικός, κύριος ομιλητής στο συνέδριο που έγινε στον «Δημόκριτο», δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας, όταν δήλωσε ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού της χώρας μας θα εστιαστούν κυρίως στους τομείς της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι χαρακτηρίζονται η σπονδυλική στήλη της χώρας. «Αυτό το επιχειρηματικό συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ εταιρειών από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου επιχειρηματικού δυναμικού που υπάρχει σήμερα στην ευρωπαϊκή οικονομία» δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος κάποια στιγμή είπε και «Ζήτω η Ελλάδα». Γέννημα-θρέμμα Ρωμαίος, ο 59χρονος Αντόνιο Ταγιάνι έχει ασχοληθεί επιτυχώς και με άλλους επαγγελματικούς τομείς πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά με την πολιτική. Μόλις τελείωσε τη Νομική, εντάχτηκε στην Ιταλική Αεροπορία, έγινε αξιωματικός μετά την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πολέμου της Φλωρεντίας και για ένα διάστημα έκανε καριέρα στον στρατό. Ανθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και επικοινωνιακά προσόντα, γοητεύτηκε από τη δημοσιογραφία, την οποία άσκησε επαγγελματικά. Ξεκίνησε ως κοινοβουλευτικός συντάκτης του ιταλικού εβδομαδιαίου φύλλου «Il Settimanale». Λίγο αργότερα έγινε κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων στη RAI 1 και επικεφαλής της εφημερίδας «Il Giornale» στο γραφείο της Ρώμης. Το 1994 με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος Forza Italia και στην πρώτη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου. Από τότε ασχολείται με την πολιτική και από το 2002 και μετά εκλέγεται συνέχεια ευρωβουλευτής με το κόμμα του Μπερλουσκόνι. Τη μοναδική απογοήτευση από την πολιτική καριέρα του ο Ταγιάνι την πήρε το 2001, όταν έχασε τη δημαρχία της Ρώμης από τον Βάλτερ Βελτρόνι.

Ομως εκτός από επιτυχημένος πολιτικός ο Αντόνιο Ταγιάνι είναι και ένας πολύ επιτυχημένος οικογενειάρχης. Η σύζυγός του Μπρουνέλα, με την οποία απέκτησε τη Φλαμίνια και τον Φιλίπο, από την αρχή της πολιτικής του καριέρας του συμπαραστέκεται, αλλά προτιμάει να μένει στο παρασκήνιο. Με τον Αντόνιο παντρεύτηκε το 1989.

Ο Μπενίνι, η Γκουίνεθ, ο Ζακ και τα άγρια γκάζια του Αλόνσο υπέρ της χώρας μας

Καλά λόγια για την Ελλάδα δεν είπε μόνο ο Αντόνιο Ταγιάνι. Ο συμπατριώτης του Ρομπέρτο Μπενίνι, όταν πέρσι αναγορεύτηκε διδάκτορας του τμήματος της Ιταλικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό, αφού ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα». Και λίγα λεπτά μετά συγκίνησε, όταν είπε: «Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Η Ευρώπη, όλος ο κόσμος, χρωστάει πολλά στην Ελλάδα». Ομως και σταρ του Χόλιγουντ συγκίνησαν με τις δηλώσεις τους για την Ελλάδα της κρίσης. «Η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία, την οποία εμείς ως οικογένεια τιμούμε, μιας και ο άντρας μου γνωρίζει αρχαία ελληνικά από το πανεπιστήμιο. Ο τόπος αυτός έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά. Απέναντι σε μια χώρα που πρόσφερε σημαντικά πράγματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα οφείλουμε να είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι» δήλωσε η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και έφερε την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το σουβλάκι και τη σπανακόπιτα. Μπορεί προς στιγμήν οι Ελληνες να προκαλούν οικουμενική δυσπεψία, να είστε όμως βέβαιοι ότι η χώρα τους δεν υποκύπτει, δεν τιθασεύεται και ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της» δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής κωμικός ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης, ενώ ο άσος της Φόρμουλα 1 Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε μετά τη νίκη του πέρσι στον αγώνα της Νυρεμβέργης, όταν η Γερμανία έκανε σκληρή κριτική για τις χώρες που βρίσκονταν σε κρίση: «Δεν γνωρίζω και πολλά από πολιτική, αλλά είναι γεγονός πως η κατάσταση στην Ισπανία δεν είναι καλή. Ωστόσο όμως ως Ισπανός οδηγός σε ένα ιταλικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει σχεδιαστεί από έναν Ελληνα (τον Νικόλα Τομπάζη), πιστεύω ότι είναι σπουδαίο που νικήσαμε εδώ στη Γερμανία».

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....