Δευτέρα 18|11|2019
ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Τα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ που τιμήθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Τα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ που τιμήθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Οι παραγωγές που πήραν τα βραβεία.

Με σημαντικά βραβεία τιμήθηκαν ντοκιμαντέρ παραγωγής και συμπαραγωγής ΕΡΤ, στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Συγκεκριμένα, το Βραβείο Κοινού για ταινίες κάτω των 45’ απέσπασε η παραγωγή της ΕΡΤ3 «Μια κληρονομιά – Με την ψυχή στο στόμα», σε σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα. Ενώ με το Βραβείο Τηλεοπτικής Προβολής της ΕΡΤ3 τιμήθηκε η διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ «Litle Land», σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά. Το βραβείο απονεμήθηκε εξ ημισείας και στο ντοκιμαντέρ παραγωγής Ελβετίας «Νομάδες του χειμώνα», σε σκηνοθεσία Manuel von Stürler. To βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 1.500 ευρώ για κάθε ταινία, που θα προβληθούν από την ΕΡΤ3.

Το ντοκιμαντέρ «Litle landITTLE LAND» απέσπασε επίσης και το Βραβείο WWF, που απονέμεται σε ταινία της ενότητας Κοινωνία και Περιβάλλον, με θέμα το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Νίκος Τέλλης, απένειμε το Βραβείο της ΕΡΤ Doc On Air, ύψους 7.000 ευρώ, στο ελληνικό project «Playning with fire», σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου και παραγωγής Φωτεινής Οικονομοπούλου.

Το βραβείο απονέμεται σύμφωνα με την απόφαση των διδασκόντων του European Documentary Νetwork (EDN), οι οποίοι παρακολουθούν τις προτάσεις ντοκιμαντέρ στο Pitching Forum του Docs in Thessaloniki του EDN. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων, το σκεπτικό της επιτροπής ήταν «να βραβεύσει ένα πολλά υποσχόμενο project που ρίχνει φως στην καθημερινότητα των ατρόμητων γυναικών ηθοποιών στο Αφγανιστάν και στη δουλειά μιας θαρραλέας Ελληνίδας σκηνοθέτιδας, οι οποίες ασχολούνται με την επανεμφάνιση της αφήγησης και του θεάτρου στην Καμπούλ, τέχνες που βρίσκουν τις ρίζες τους στην αρχή του χρόνου και φυσικά στην ελληνική αρχαιότητα. Αυτές οι γυναίκες λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, διαρκή αντίσταση, απειλές για τη ζωή τους και κοινωνική απόρριψη. Η επιτροπή πιστεύει ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα κινητοποιήσει το κοινό. Θα μας δείξει ότι ο πολιτισμός και οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CELEBRITY NEWS