Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Γυμνοί στο κέντρο της Αθήνας!

Ο Ελληνας γκουρού (που ζει στο Παρίσι) φέρνει στη χώρα μας τη νέα τάση ευζωίας

Ολόγυμνοι στην «καρδιά» της Αθήνας. Δεκάδες άνδρες αναμένεται να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας -όπως τους γέννησε η μητέρα τους!- προκειμένου να δοκιμάσουν τη νέα τάση της μόδας, τη γιόγκα που «απαιτεί» απόλυτη γύμνια. Ο Νικόλας Τσαμπαθώνης, αφού κατέκτησε το Παρίσι με αυτή την εκδοχή της πανάρχαιας ινδικής μεθόδου ευζωίας, ήρθε στην Αθήνα για να βγάλει και τους Ελληνες από τα ρούχα τους. Ο γκουρού φωτογραφήθηκε για τους αναγνώστες της «Espresso» σε διάφορες asanas, όπως ο πολεμιστής, η καμήλα, το δέντρο, έκανε ακόμη και headstand ακριβώς όπως τον γέννησε η μάνα του και ετοιμάζεται να παρουσιάσει πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό τη γυμνή τεχνική που τον έκανε διάσημο στην πόλη του φωτός.

Για όση ώρα μάλιστα διαρκέσει η παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου, τόσο ο διάσημος εκπαιδευτής όσο και το κοινό του θα είναι εντελώς γυμνοί, αφού αυτή είναι κι η φιλοσοφία του μαθήματος.

Δεκάδες τηλεφωνήματα

Το τηλεφωνικό κέντρο της σχολής χορού στο κέντρο της Αθήνας όπου θα λάβει χώρα το πρωτοποριακό αυτό σεμινάριο έχει κατακλυστεί από ενδιαφερόμενους. Εξάλλου οι προσωπικές σελίδες του Νικόλα Τσαμπαθώνη στα social media έχουν «πλημμυρίσει» από μηνύματα διαδικτυακών φίλων του, που είναι έτοιμοι χωρίς κανένα άγχος να πετάξουν τα ρούχα τους και να επιδοθούν στο διαφορετικό αυτό ταξίδι στον κόσμο της γυμνής γιόγκα. Σε πρώτη φάση, όπως εξηγεί στην «Espresso» ο 32χρονος εκπαιδευτής, τα μαθήματα στο Παρίσι, όπως και το πρώτο στην Αθήνα αφορούν αποκλειστικά και μόνο το ανδρικό κοινό, αν και πολλές είναι και οι γυναίκες που τον εκλιπαρούν να φτιάξει ένα τμήμα καθαρά για το ωραίο φύλο. «Ξέρω ότι πολλές γυναίκες θα στεναχωρηθούν, αφού θα ήθελαν να ζήσουν κι εκείνες τη γυμνή εμπειρία κάνοντας γιόγκα, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα απευθύνομαι μόνο σε άνδρες.

»Στο μέλλον σκέφτομαι να φτιάξω ένα τμήμα μόνο για γυναίκες ή, στην καλύτερη, ένα τμήμα κοινό για τα δύο φύλα. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά και θα εξαρτηθεί από το πόσο ελεύθεροι μπορούν τελικά να αισθανθούν οι συμμετέχοντες μέσα από την όλη διαδικασία. Για τη δημιουργία γυμνού γυναικείου τμήματος, πάντως, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα παρά από τις Παριζιάνες».

Ο Νικόλας Τσαμπαθώνης σπούδασε στην Κομοτηνή και είναι τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, ενώ με την κλασική γιόγκα ασχολείται τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η καριέρα του ως εκπαιδευτής ξεκίνησε από την Ελλάδα, ωστόσο δεν άργησε να ξυπνήσει μέσα του η επιθυμία να ανοίξει τα φτερά του και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, όπου και τα κατάφερε, αφού αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος καθηγητής σε όλο το Παρίσι που ασχολείται με τη γυμνή γιόγκα. Εκεί παραδίδει μαθήματα σε γυναίκες και άνδρες, ενώ μία φορά την εβδομάδα πετάει τα ρούχα του μαζί με τους μαθητές του και κάνει τη λεγόμενη Naked Acro Yoga, ακροβατική γιόγκα που γίνεται συνήθως σε δυάδες. «Η αρχή έγινε από μια ιδέα που είχε ο κολλητός μου, που μου το πρότεινε ενώ βρισκόμασταν στο Παρίσι και είπα “Γιατί όχι;”. Μάλιστα πήγαμε μαζί στο Λονδίνο, όπου εκεί ήδη υπήρχε εκπαιδευτής ο οποίος έδινε μαθήματα γυμνής γιόγκα και παρακολουθήσαμε αρχικά ως μαθητές. Αυτό που ήθελα στην αρχή ήταν να ανακαλύψω την ενέργεια που εκπέμπει η γιόγκα χωρίς ρούχα».

Οι αντιδράσεις

»Τελικά ήταν ακριβώς το ίδιο, αφού αν σε πρώτη φάση ξεχάσεις ότι είσαι γυμνός, τότε δεν έχεις κανένα θέμα να παρακολουθήσεις ανεπηρέαστα το μάθημα.

»Οι γυμνιστές στην παραλία δεν αισθάνονται καμία ντροπή, άρα το ίδιο συμβαίνει και στο μάθημα. Αλλωστε η γυμνή γιόγκα μπορεί να βοηθήσει και να ξεμπλοκάρει κι όλους εκείνους που αισθάνονται ίσως άβολα με το κορμί τους ή με τη θέα γυμνών ατόμων» εξηγεί ο Νικόλας Τσαμπαθώνης, που μοιράστηκε μαζί μας κάποιες από τις αντιδράσεις όλων εκείνων που πληροφορούνται πρώτη φορά πως παραδίδει μαθήματα γυμνός. «Κάποιοι πίστευαν πως στο τελείωμα του μαθήματος όλοι μαζί συμμετέχουμε σε ένα ατελείωτο σεξουαλικό όργιο, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει. Οσοι θεωρούσαν κάτι τέτοιο δεν ήρθαν ποτέ ξανά. Αλλοι φοβόντουσαν ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα ερεθιζόντουσαν, κάτι που επίσης δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα μόλις ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει κάτι αισθησιακό έγιναν φανατικοί. Το ωραίο είναι πως έρχονται πολλοί που δεν έχουν κάνει ξανά γιόγκα και τους κεντρίζει το ενδιαφέρον ο συνδυασμός με το γυμνό.

»Στο μάθημα δεν τίθεται θέμα του να ερεθιστεί κάποιος, αφού όλοι μαζί είμαστε συγκεντρωμένοι στις αναπνοές και στις στάσεις.

»Επίσης υπάρχουν ασκήσεις που γίνονται με τη βοήθεια παρτενέρ, οπότε αν κληθείς να κάνεις κάτι τέτοιο, όπως να σηκώσεις τον διπλανό σου, το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι το αν θα ερεθιστείς».

Η επαφή με τη μητέρα γη των ασκήσεων

Η ιστορία θέλει τη γυμνή γιόγκα να κάνει την εμφάνισή της πρώτη φορά τον 8ο π.Χ. αιώνα στην Ινδία, όπως και η κλασική εκδοχή της. Στην πορεία, και για την ακρίβεια τη δεκαετία του ’60, την επανέφερε κάνοντάς τη μόδα το κίνημα των χίπις στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Στις μέρες μας άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστή το 2001 και από τον κορυφαίο Aaron Star στη Νέα Υόρκη, όπου είναι γνωστός για το ατελείωτο VIP πελατολόγιό του.

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι κινήσεις εκτελούνται πιο άνετα χωρίς ρούχα, αφού δεν έχεις τίποτα να σε ενοχλεί. Από την άλλη έρχεσαι σε επαφή με τη μητέρα φύση, τη γη, καθώς είσαι όπως ακριβώς γεννήθηκες. Επίσης το γεγονός ότι κάνεις τις ασκήσεις γυμνός σε βοηθάει σωματικά ώστε να αποδεχθείς και να διορθώσεις μέλη στο σώμα σου, αφού αρκετοί είναι αυτοί που προβληματίζονται με την κοιλιά τους και τους γλουτούς τους. Το σημαντικότερο όμως είναι πως μόλις βγάλεις τα ρούχα σου, συμβολικά εκείνη τη στιγμή είναι σαν να αποτινάζεις από πάνω σου τους περιορισμούς που η κοινωνία σού επιβάλλει κι αυτό σού δίνει μια μεγάλη ελευθερία ψυχής, η οποία είναι και ο βασικότερος ο στόχος» αναφέρει ο Νικόλας Τσαμπαθώνης, που θεωρεί τους Ελληνες έτοιμους να δεχτούν τη νέα αυτή πρόκληση η οποία ακούει στο όνομα naked acro yoga.

«Εντάξει, δεν ζούμε και στο Ιράκ, στην Ελλάδα του 2014 βρισκόμαστε και πιστεύω πως υπάρχουν νέοι που μπορούν να κατανοήσουν τις αρχές του μαθήματος. Για όποιον μπορεί να σκεφτεί κάτι αρνητικό, έχω να πω πως και τον Σωκράτη τον χλευάζανε στην αρχαία Αθήνα επειδή κυκλοφορούσε με γυναικείο χιτώνα, αλλά δεν παύει να είναι ο σπουδαιότερος από τους φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας» καταλήγει ο εκπαιδευτής, που επιθυμεί να διοργανώσει στο μέλλον κι άλλα μαθήματα γυμνής γιόγκα στη χώρα μας.

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...