Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

SOS από Δωρόθεο για Εθνική

Η επιστολή του μητροπολίτη Σύρου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Τη συμμετοχή της Εκκλησίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας προτείνει, με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο μητροπολίτης της Σύρου Δωρόθεος. Σύμφωνα με το σκεπτικό που περιγράφει στην επιστολή του ο μητροπολίτης, εάν η Εκκλησία δώσει τα ακίνητά της, που κατά τους εκτιμητές ξεπερνούν σε αξία τα 400.000.000 ευρώ, θα υπερκαλυφθεί το μισό και επιπλέον των 770.000.000 ευρώ που χρειάζεται σήμερα η Τράπεζα ώστε να μην κρατικοποιηθεί και έτσι θα μπορέσει να διεκδικήσει την τοποθέτηση της πλειοψηφίας των μελών του νέου Δ.Σ.

Μέσω της επιστολής του αυτής ο μητροπολίτης ουσιαστικά εκφράζει, όπως δηλώνει και στην «Espresso», την αγωνία του: «Εφόσον δημοσιοποιήθηκε η επιστολή μου προς την Ιερά Σύνοδο, το μόνο που έχω να πω είναι ότι με αυτή κατέθεσα την αγωνία μου για το επιχειρούμενο αφελληνισμό των πάντων στη χώρα μου».

Ο μητροπολίτης Σύρου στην επιστολή του εξηγεί στον Αρχιεπίσκοπο πως «Θα απαιτηθούν 9,7 δισ. ευρώ διά την ανακεφαλαιοποίησίν της (σ.σ.: της Εθνικής). Εκ τούτων, τα δύο (2) δισ. θα προέλθουν εκ μετατρέψιμων ομολογιών (τα υπό των ειδικών λεγόμενα COCO’s), τα δε υπόλοιπα 7,7 δισ. θα πρέπει να αναζητηθούν είτε από ιδιώτας επενδυτάς, με προτιμησιακόν δικαίωμα εκ των υπαρχόντων, είτε από την κάλυψιν του δέκα τοις εκατόν (10%) του ποσού αυτού κατ’ ελάχιστον από ιδιωτικά κεφάλαια. Συμπερασματικώς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αναζητεί την στιγμήν αυτήν 770.000.000 ευρώ προκειμένου να μην κρατικοποιηθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι μία: «Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος προτείνεται να πραγματοποιηθεί διά της χρήσεως των ανηκόντων εις Αυτήν ακινήτων, η αξία των οποίων, ως προκύπτει εκ των διενεργηθεισών κατά την παριππεύσασαν τριετίαν παρ’ εξειδικευμένων εταιρειών των τραπεζών εκτιμήσεων, ανέρχεται εις το ποσόν των τετρακοσίων τουλάχιστον εκατομμυρίων (400.000.000) ευρώ, η δε απόδοσις αυτών κατά την διαρρεύσασαν διετίαν βαίνει συνεχώς μειουμένη».

Κατά τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, η συμμετοχή της Εκκλησίας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας όχι μόνο είναι επιβεβλημένη, αλλά και «επιβάλλεται να είναι πολύ μεγάλη, υπερκαλύπτουσα το αναλογούν μερίδιόν Της» όπως γράφει χαρακτηριστικά. Σημειώνει, δε, πως «η τοιαύτη συμμετοχή σκόπιμον είναι να αποσκοπεί εις το πλειονοψηφικόν πακέτον της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος», προσθέτοντας πως θεωρείται «αυταπόδεικτον ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα ορίζει την πλειονοψηφίαν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τραπέζης».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...