Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

Δεν κάνει βήμα πίσω

Επιμένει ο Σαμαράς για τον αντιρατσιστικό νόμο – Πρόταση νόμου καταθέτουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ο Αντώνης Σαμαράς και ας… φωνάζουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρωθυπουργός κρίνει ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας και άρα δεν χρειάζεται οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία, κάτι όμως με το οποίο διαφωνούν κάθετα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού πρόταση νόμου για την πάταξη των φαινομένων ρατσισμού. Η κατάθεση της πρότασης όμως θα γίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας και μέχρι τότε θα έχει μεσολαβήσει η νέα συνάντηση των τριών (έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 το απόγευμα αύριο).

Ο κ. Βενιζέλος πήρε χθες το μεσημέρι τηλέφωνο τον κ. Κουβέλη και του είπε ότι το καλύτερο θα ήταν να συντονίσουν τις κινήσεις τους, από τη στιγμή που συμπίπτουν οι απόψεις τους. Οπερ και εγένετο. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη θα κατατεθεί ως πρόταση νόμου από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση. Λίγο νωρίτερα, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης είχε στείλει επιστολή προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής με την οποία του ζητεί να έρθει άμεσα προς συζήτηση η πρόταση νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η συγκεκριμένη πρόταση όμως δεν έχει και μεγάλες πιθανότητες να υπερψηφιστεί, κάτι που γνωρίζει καλά το Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό άλλωστε και είναι ανένδοτο, σε μια κίνηση που δείχνει και ποιος είναι το… αφεντικό σε αυτή την κυβέρνηση.

Ακόμη και αν υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (28) και της ΔΗΜΑΡ (14), το άθροισμα είναι μόλις 42 ψήφοι. Συνεπικουρούμενοι ενδεχομένως και από τις 71 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνουν τις 113. Ας πούμε ότι συναινούν και οι 18 των ΑΝΕΛ (χθες έκαναν λόγο με ανακοίνωσή τους για επικοινωνιακά παιχνίδια), μόλις και μετά βίας φτάνουν τις 131 ψήφους. «Ακόμη και αν συναινέσουν και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που σήμερα είναι δεκατέσσερις, πάλι δεν… βγαίνουν τα κουκιά του πολυπόθητου αριθμού 151» λένε από το Μαξίμου, έχοντας ως δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βοήθεια από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε χθες πως το κόμμα είναι κάθετα αντίθετο με έναν νέο αντιρατσιστικό νόμο, αλλά αυτό δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησης, ενώ και ο «γαλάζιος» Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και δεν τίθεται θέμα συνοχής της κυβέρνησης, καθώς τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών είναι άλλα και πολύ σημαντικότερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...