Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Πρωταθλητής τεσσάρων αστέρων!

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Ενωση, γιόρτασαν τα γενέθλιά τους και κατέκτησαν μαθηματικά το 40ό πρωτάθλημα, ράβοντας το τέταρτο αστέρι στη φανέλα τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 3-0

Με τρία… πυροτεχνήματα γιόρτασε τα 88α γενέθλια της ιστορίας του ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα 3-0 της ΑΕΚ χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη και στέφθηκαν πρωταθλητές και «με τη βούλα». Οι Πειραιώτες έραψαν στη φανέλα τους το τέταρτο «αστέρι», συνδυάζοντας ουσία και θέαμα.

Αυτή τη φορά τα γκολ δεν ήρθαν από την επίθεση (και τον συνήθη «ύποπτο» Ραφίκ Τζιμπούρ), αλλά από την… άμυνα! Ο 40ός τίτλος της πειραϊκής ομάδας είχε τη «σφραγίδα» του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο διεθνής αμυντικός, που γύρισε «ταύρος» στην αγωνιστική δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, έστειλε την μπάλα δύο φορές στα αντίπαλα δίχτυα. Η πρώτη ήρθε στο 14′, όταν με κοντινή προβολή εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τζιμπούρ και η δεύτερη στο 56′, όταν σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 2-0 (έπειτα από σέντρα του Χολέβα).

Το κερασάκι στην τούρτα των γενεθλίων έβαλε ο Αμπντούν στο 63′. Ο Τζιμπούρ έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον συμπατριώτη του, που δεν είχε πρόβλημα από κοντά να νικήσει τον Κωνσταντόπουλο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που γέμισαν χθες το φαληρικό γήπεδο και έδωσαν ένα γιορτινό χρώμα στην αναμέτρηση θα είχαν πανηγυρίσει δύο ακόμη γκολ, αν ο Γιάχος και ο βοηθός του δεν υποδείκνυαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Αμπντούν στο 80′ και αν ακόμη στις καθυστερήσεις το (ωραίο) σουτ του Μανιάτη δεν «έβρισκε» το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Πλέον, οι Πειραιώτες έφτασαν τους 66 βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, έχοντας αφήσει στους -16 τον δεύτερο της βαθμολογίας Αστέρα Τρίπολης και στους -17 τον τρίτο ΠΑΟΚ. Αν μη τι άλλο, με τον τίτλο εξασφαλισμένο και μαθηματικά, το επόμενο μεγάλο κίνητρο για τον Μίτσελ και τους παίκτες του είναι να τελειώσουν τη φετινή διοργάνωση με τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή πόντων.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν είχε παθητικό ρόλο σχεδόν σε ολόκληρο το ματς και, μοιραία, παρέμεινε στη 14η θέση και τους 26 βαθμούς. Ο Γερμανός προπονητής, που πριν από 2,5 χρόνια είχε καθίσει στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας, είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να βγάλουν επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Μέγιερι. Είναι ενδεικτικό ότι η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ ήταν ένα άσχημο τελείωμα του Κορδέρο στο 50′, όταν μόνος του απέναντι στον Μαγυάρο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την εστία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Μανιάτης, Φέισα, Γκρέκο (38′ Μασάντο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (65′ Ιμπαγάσα – λ.τ. 74′ Φουστέρ), Τζιμπούρ.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Ρίκκα, Φέτσης (69′ Τσίτας), Κορδέρο (90′ Αναστασόπουλος), Φούντας (76′ Ανάκογλου), Γκερέιρο, Κατίδης.
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...