Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Ο Πούτιν το απόλαυσε, η Μέρκελ τις… ζήλεψε

Η γυμνόστηθη διαμαρτυρία τεσσάρων κοριτσιών που έφερε σε… αμηχανία την καγκελάριο και διασκέδασε τον Ρώσο πρόεδρο.

Απολαυστική, τουλάχιστον για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και αναμενόμενη, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ήταν η γυμνόστηθη διαμαρτυρία των «Femen» κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Βιομηχανικής Εκθεσης του Ανόβερο. Οσο για την Ανγκελα Μέρκελ, αντέδρασε μάλλον αμήχανα και ίσως με μια σκέψη του τύπου «…σιγά, τι παραπάνω έχουν αυτές;» Ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, όταν τέσσερις topless γυναίκες που είχαν γράψει με μαύρη μπογιά πάνω στο γυμνό στήθος τους τη φράση «f… dictator» όρμησαν πάνω στην εξέδρα και τους πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής, προτού οι άντρες ασφαλείας τις απομακρύνουν κακήν κακώς.f3s587d55d74

Αν και στόχος τους ήταν κατά βάση να σοκάρουν τον Πούτιν με συνθήματα εναντίον του, αυτό που πέτυχαν τελικά ήταν να τον διασκεδάσουν, αφού, όπως παραδέχτηκε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, εκείνος το απόλαυσε. «Η δράση αυτή μου άρεσε. Γνωρίζαμε ότι προετοιμάζονταν μια τέτοια διαμαρτυρία. Ευτυχώς εδώ δεν κάνει τόσο κρύο» είπε χιουμοριστικά, τη στιγμή που η Μέρκελ αντιμετώπισε το συμβάν πολύ πιο παγερά και αμιγώς πολιτικά, λέγοντας ότι η Γερμανία είναι ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να διαδηλώνει σε αυτήν.

Η ένωση φεμινιστριών ακτιβιστριών «Femen», η οποία ιδρύθηκε στην Ουκρανία και συνηθίζει τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες, είχε διαδηλώσει την περασμένη Πέμπτη εναντίον του ισλαμισμού μπροστά από τεμένη και διπλωματικές αντιπροσωπίες της Τυνησίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα πως οι διαδηλώτριες στην έκθεση του Ανόβερο ανήκουν σε αυτή την οργάνωση. Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης η Γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον Πούτιν και τη Ρωσία «να δώσουν μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας».

Οι δηλώσεις αυτές υπαινίσσονταν τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον πολλών διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα. Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει την οργή των εταίρων της Μόσχας. Νωρίτερα, η Μέρκελ και ο Πούτιν είχαν αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού, μεταξύ των οποίων 154 Ρώσοι που δολοφονήθηκαν από την Γκεστάπο το 1945.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...