Espresso Girl: Πηνελόπη Σωτηριάδου

Νηπιαγωγός με... ρυθμό!

Λατρεύει τον χορό από μικρή, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τον αθλητισμό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης. Με καταγωγή από Βραζιλία από την πλευρά της μητέρας της, η Πηνελόπη είχε πάντοτε μία ιδιαίτερη αγάπη στον χορό και στην κίνηση.

Παρ' όλα αυτά ήταν άριστη μαθήτρια και ονειρευόταν να ακολουθήσει καριέρα δικηγόρου. Από μικρή είχε διάφορα χόμπι, όπως η ρυθμική γυμναστική, οι παραδοσιακοί χοροί και αργότερα το βόλεϊ. Στην πορεία, όμως, θέλησε να μετουσιώσει την αγάπη της για τα παιδιά και στο επάγγελμα που θα ακολουθούσε.

Ετσι, αριστεύοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή νηπιαγωγών του ΑΠΘ, απ’ όπου αποφοίτησε πάλι με άριστα, το 2012.

Εκτοτε και έως σήμερα εργάζεται σε νηπιαγωγείο της Θεσσαλονίκης και παράλληλα δουλεύει και σε ένα καφέ μπαρ στο κέντρο της πόλης. Επίσης, έχει κάνει ορισμένες φωτογραφίσεις και έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικό σποτ για το κατάστημα ρούχων Parizianista.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

ΣΤΟΧΟΣ - ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ: Να εξελιχθεί, γενικότερα, στο αντικείμενό της, δηλαδή την παιδαγωγική επιστήμη, αλλά και συγκεκριμένα στη διαχείριση και την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών στην προσχολική ηλικία.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: Δεν καπνίζει.

ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: Δεν μπορεί να αντισταθεί στο junk food.

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ: Το χαμόγελό της.

ΣΤΕΚΙ: Για καφεδάκι ή κρασί το Baumé και για nightlife τα μεγάλα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης.

ΦΛΕΡΤ: Υπάρχει, και μάλιστα σε έντονο βαθμό. Αρκεί να εκπέμπεις θετική αύρα και να μην είσαι σνομπ. Δεν θα ξεχάσει ένα περιστατικό, όπου μια βροχερή ημέρα, καθώς περπατούσε, τη σταμάτησε ένας άγνωστος και, αφού της εξέφρασε τον θαυμασμό του, της ζήτησε να περπατήσουν μαζί στη βροχή, γιατί το θεωρούσε πολύ ρομαντικό.

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ: Να είναι σοβαρός, με ήθος και αρχές. Να έχει χιούμορ και διάθεση για ζωή. Επίσης, να προσέχει τον εαυτό του και να είναι αυτοδημιούργητος.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει προτιμά να τον μοιράζεται με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, κάνοντας κυρίως ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς.

ΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ: Να μπορέσει στο άμεσο μέλλον να ταξιδέψει στην πατρίδα της μητέρας της, τη Βραζιλία. Να εξελιχθεί και να καταρτιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο στον κλάδο της και να μπορέσει σύντομα η Ελλάδα να ξεπεράσει αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: Στην Ελλάδα η Μύκονος και στο εξωτερικό η Ρώμη.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ: Δυναμική και ανεξάρτητη, καταφέρνει να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει. Επιπλέον είναι πεισματάρα, έχει αρκετή υπομονή και παθιάζεται με ό,τι της αρέσει. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να γίνει πολύ αδιάλλακτη και εγωίστρια.

Σελίδες