Espresso Girl: Γεωργία Δρακάκη

Πολυτάλαντη και αυθόρμητη

❱❱ Σπουδάζει στη Νομική, έχει εκδώσει δύο βιβλία, γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες και είναι περήφανη για τις ρίζες της

Η 25χρονη Γεωργία γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με τα ζωάκια της. Είναι τελειόφοιτη Νομικής και τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, ενώ έχει εκδώσει και δύο βιβλία, εκ των οποίων «Η Τριανδρία» έγινε παράσταση το 2015 στο θέατρο Λύχνος. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζει το τρίτο βιβλίο της με θέμα μια κατσαριδούλα που πέφτει θύμα ρατσισμού.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, ενώ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.

Δηλώνει περήφανη για τις ρίζες της από την Κρήτη, τη Μάνη και την Κωνσταντινούπολη, αλλά ακόμα περισσότερο για το γεγονός ότι αισθάνεται πολίτης του κόσμου, ταξιδεύοντας όσο περισσότερο μπορεί.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με δημιουργική γραφή και ανάγνωση, social media και ραδιοφωνική παραγωγή.

ΣΤΟΧΟΣ - ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ: Ονειρεύεται να επηρεάσει θετικά τους ανθρώπους με τα γραπτά και τη δράση της. Εργάζεται -και επιθυμεί να συνεχίσει- για τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα ήθελε να δοκιμαστεί στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, ενώ την ενδιαφέρει πολύ και η τηλεόραση σε κάποιο νεανικό κανάλι.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: Η επιμονή της, που συχνά τη δικαιώνει.

ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: Ο ακραίος αυθορμητισμός της, που συχνά την αδικεί.

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ: Οι ευφάνταστοι τρόποι να περνά τις ιδέες της στους ανθρώπους. Κάποιοι (πιο επιφανειακοί) ίσως έλεγαν πως δυνατό σημείο της είναι το… ύψος της (1.77 μ.).

ΣΤΕΚΙ: Το Revolt Street Bar στα Εξάρχεια και ο Πειναλέων, μια κλασική αθηναϊκή ταβέρνα στη Νεάπολη Εξαρχείων.

ΦΛΕΡΤ: Ζωή χωρίς φλερτ, καράβι ακυβέρνητο! Μεταδοτικό και αναζωογονητικό!

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ: Πολύ ψηλός και ξανθός. Να έχει χιούμορ και οξυδέρκεια. Να μην τον καταπίνει η τέχνη του ή η δουλειά του. Να εκτιμά το ωραίο και να αγαπά την ελευθερία. Να μη φλυαρεί. Να έχει μεγάλες παλάμες και στην αγκαλιά του να χωρούν ζώα, παιδιά και όνειρα. Να είναι απλός και σίγουρος για τον εαυτό του.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Από τα 9 ως τα 19 της χόρευε πολύ. Πλέον, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της διαβάζει βιβλία, παρακολουθεί θέατρο και σινεμά, μαγειρεύει και μοιράζει αγάπη στα ζωάκια της: δύο γερόντισσες σκύλες, έναν κούκλο γάτο και τον λαγό της. Πρόσφατη αγάπη της, η μαγειρική!

ΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ: Να ελαττωθεί κάπως η ηλιθιότητα των ανθρώπων, να σταματήσουμε εμείς οι νέοι να απελπιζόμαστε και, ως απάντηση, να μένουμε μέσα, εγκλωβισμένοι μπροστά στα λάπτοπ και τα κινητά μας και, τέλος, οι Ελληνες να βάλουμε στην άκρη τα στερεότυπα, την προγονολατρεία, τον ρατσισμό, τη φαλλοκρατία και την αδιαβασιά, που, λίγο πολύ, μας οδήγησαν στην κρίση.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: Οποιοδήποτε νησί των Κυκλάδων, χωρίς παπούτσια και με φουστάνι απαλό ν’ ανεμίζει στα μελτέμια του ελληνικού καλοκαιριού. Επίσης, αγαπά πολύ την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ: Εχει μάθει από μικρή να μην ντρέπεται να ομολογεί πως δεν γνωρίζει κάτι, αλλά και να μη φοβάται να ρωτήσει για να μάθει. Επιθυμεί να κάνει ψυχανάλυση, γιατί θεωρεί πως θα τη βοηθήσει να οργανώσει τις επιθυμίες και να αποβάλει όσα στοιχεία την κάνουν αντιπαραγωγική, απομακρύνοντάς την από το πραγματικό νόημα.

Σελίδες