Espresso Girl: Μαρίτα Ρίτζι

Ολα στη φόρα από την «killer»

❱❱ Υποδύθηκε τη δολοφόνο στο «Καλημέρα, ζωή», αγαπά το καλλιτεχνικό γυμνό και διδάσκει υποκριτική στο δικό της εργαστήρι στη Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκε στη Σύρο και έχει ιταλική καταγωγή από τον πατέρα της. Αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και εμφανίστηκε σε δημοφιλείς σειρές, με ενδιαφέροντες ρόλους.

Ωστόσο, ο πιο σημαντικός ήταν αυτός που της εμπιστεύθηκε το 2005 ο Νίκος Φώσκολος στο «Καλημέρα, ζωή» - ο ρόλος της δολοφόνου Μαρίνας. Η συνέχεια τη βρήκε στην Αυστραλία, όπου για 3,5 χρόνια εργάστηκε στο καλωδιακό κανάλι του Σίδνεϊ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καριέρα της στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα έχει δική της εκπομπή σε ραδιοφωνικό σταθμό. Φέτος, στο θέατρο κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις με την παράσταση «Delete», που έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί η ίδια.

Παράλληλα, συμπρωταγωνιστεί με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου στη νέα ταινία του Γιάννη Παρασκευόπουλου «Επανάσταση», ενώ διδάσκει υποκριτική στη Θεσσαλονίκη, στο δικό της εργαστήρι με το όνομα «Καφέ Αμάν». Η Μαρίτα αγαπά το γυμνό, αφού, όπως υποστηρίζει, «γεννηθήκαμε γυμνοί»! Κι ένας από τους λίγους φωτογράφους που σέβονται το καλλιτεχνικό γυμνό, σύμφωνα με την ίδια, είναι ο Αντώνης Συμεωνάκης.

ΣΠΟΥΔΕΣ: Υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου Οικονομικών, αλλά και χορού (ευρωπαϊκοί και λατινοαμερικανικοί).

ΣΤΟΧΟΣ-ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ: Το μότο της είναι: «Χωρίς στόχο δεν ζεις καλά!» Αλλωστε, έχει πετύχει όσους στόχους έχει βάλει. Ο πιο πρόσφατος; Να εγκαταλείψει για λίγο το ελεύθερο θέατρο και να μπει στο κρατικό (ΔΗΠΕΘΕ).

ΚΑΛΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: Να βοηθά τους ανθρώπους, τα ζώα και γενικά όποιον έχει ανάγκη, αρκεί να αξίζει τη βοήθειά της.

ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ: Το κάπνισμα.

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ: Το μυαλό και το μπούστο της.

ΣΤΕΚΙ: Για φαγητό στο Αγορά, στην περιοχή του «Χίλτον», και για ποτό και καφέ στο Da Vinci στην Αγία Παρασκευή.

ΦΛΕΡΤ: Δεν ζει χωρίς θέατρο και φλερτ. Φλερτάρει και τη φλερτάρουν. Υπέροχο!

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ: Αν υπήρχε ο άντρας ο ειλικρινής, ο κοινωνικά μορφωμένος, ο κύριος, ο τζέντλεμαν, ο οικονομικά ανεξάρτητος, που θα είναι παράλληλα και έξυπνος, τότε θα έλεγε αμέσως «σε παντρεύομαι!».

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Γράφει θεατρικά κείμενα, αλλά και σενάρια. Διδάσκει υποκριτική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του Τσέχοφ, κάνει θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση και οργανώνει τους νέους στόχους της.

ΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ: Να αρχίσει ο κόσμος να σκέφτεται, να σταματήσει να ασχολείται με τον διπλανό του και να βάζει στόχους στη ζωή του για δημιουργία. Να σταματήσει, επιτέλους, η μιζέρια της σκέψης και της καθημερινότητας. Ο κόσμος να χαμογελά, γιατί μας λείπει το χαμόγελο.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΜΟΣ: Η πατρίδα της, η Σύρος, η Κρήτη -και συγκεκριμένα η Σούγια των Χανίων- και η Ρώμη!

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ: Κατάφερε να έχει το θάρρος της γνώμης της, να μιλά ξεκάθαρα στους ανθρώπους, να δίνει αγάπη, να μοιράζει χαμόγελα μέσα από την ίδια τη ζωή της, αλλά και την τέχνη της. Ολα αυτά, βέβαια, με σκληρή δουλειά. Εχει μάθει πλέον να σέβεται και να λέει «ευχαριστώ» και «συγγνώμη».

Σελίδες