Η καλλονή που θέλει να αλλάξει τη χώρα της

Τα σχέδια της Μις Υφήλιος για την Αγκόλα.

«Makeover» σχεδιάζει η Μις Υφήλιος για την Αγκόλα! Η 25χρονη Λέιλα Λόπεζ υποστηρίζει ότι η στέψη της στον διεθνή διαγωνισμό θα βοηθήσει στη βελτίωση της κοινής γνώμης για τη χώρα της. Πολλοί άλλωστε, πριν κερδίσει τα φετινά καλλιστεία, δεν γνώριζαν ούτε πού βρίσκεται στον χάρτη η αφρικανική χώρα.

«Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι ακόμα ζούμε στα δέντρα και πολεμάμε» λέει χαρακτηριστικά η εστεμμένη καλλονή. Η χώρα της για τριάντα χρόνια υπέφερε από εμφύλιους πολέμους, ωστόσο εδώ και εννέα χρόνια έχει ειρήνη.

«Η Αγκόλα αναπτύσσεται ταχύτατα και έχουμε τόσα ωραία μέρη» λέει η νεαρή Αφρικανή. Δεδομένου ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού ζουν μέσα στη φτώχεια, η χώρα της Μις Υφήλιος θεωρείται ακόμα μια χώρα κατεστραμμένη από τον πόλεμο. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη υποστηρίζει ότι τώρα πια κυλούν όλα ομαλά στη χώρα της και συμπληρώνει: «Εχουμε φανταστικό φαγητό, υπέροχο καιρό, άρα είναι το καλύτερο μέρος για να μείνεις».

Οσον αφορά την καταγωγή της, σύμφωνα με την ίδια, πολλοί περίμεναν να κερδίσει ξανά μία Αφρικανή τον τίτλο, καθώς μόνο μία φορά πριν από δώδεκα χρόνια υπήρξε Αφρικανή εστεμμένη. Για το κατόρθωμά της δηλώνει: «Νιώθω περήφανη, πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για την Αγκόλα, αλλά και για την Αφρική». Συγχαρητήριο μήνυμα της έστειλε και ο πρόεδρος της χώρας της, Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος.

Αν και κάποιοι θεωρούν σεξιστικούς και παλιομοδίτικους τους διαγωνισμούς ομορφιάς, εκείνη λέει ότι τα άτομα αυτά δεν βλέπουν την «αόρατη δύναμη» που έρχεται μαζί με τον τίτλο.

Πριν, μόνο ως Μις Αγκόλα, δεν είχε τα λεφτά που χρειαζόταν για να βοηθήσει άπορα παιδιά, χωρίς φαγητό και φάρμακα. Τώρα μπορεί. Επίσης, θεωρεί ότι την τιμά η ανάδειξή της στον διαγωνισμό, αφού «για να κερδίσει κάποια τον τίτλο έπρεπε να είχε και καλή προσωπικότητα, καθώς μόνο η ομορφιά δεν αρκεί».

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Espresso Girl: ΑΡΕΤΗ ΚΟΥΤΡΑ

Ανήσυχο πνεύμα Της αρέσει να ασχολείται και να μαθαίνει διαφορετικά πράγματα. Σπούδασε...

Espresso Girl: ΚΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΤΟ BIG BEN Σπουδάζει οικονομικά στην Πάτρα, λέει «ναι» στο...

Espresso Girl: Νίκη Κοφίδου

«Τηλεοπτικός» έρωτας Σπούδασε Νομική, αλλά ασχολήθηκε από μικρή με την TVκαι για...

Espresso Girl: ΓΩΓΩ ΤΖΕΝΑΚΗ

Κούκλα με ευαισθησίες Έχει πάρει μέρος σε καλλιστεία για την ευαισθητοποίηση του...

Espresso Girl: ΛΕΝΑ ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΥ

Έχει έρωτα με τον φακό Ζει στο Μόναχο, όπου εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος,...

Espresso Girl: ΕΛΕΝΗ ΓΡΙΒΑ

Αηδόνι με στιλ! Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι και έχει στόχο να...