Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ανήλικοι σε παράνοια: «Εκρηκτικό κοκτέιλ» βίας και παιχνίδια θανάτου

Δεν έχουν αρχίσει καλά καλά να… ξυρίζονται, πρόλαβαν όμως να κάνουν «βουτιά» στα άδυτα του σκοτεινού κόσμου της παρανομίας, καλυμμένοι πίσω από τη μικρή τους ηλικία, που ξέρουν ότι θα τους εξασφαλίσει επιείκεια αν συλληφθούν.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Οι «άγουροι» κακοποιοί, οι οποίοι οργανώνονται σε συμμορίες, τρομοκρατούν συνομηλίκους τους και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές τους, ζουν στα άκρα σαν πρωταγωνιστές ταινιών βίας, με τα σπίτια τους γεμάτα παράνομο οπλισμό ή και ναρκωτικά.

Η δράση των συμμοριών που απαρτίζονται από ανήλικα παιδιά έχει εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει αναδειχθεί όσο θα έπρεπε, καθώς τα περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κι αυτό γιατί η ΕΛ.ΑΣ. αποφεύγει να τα δημοσιοποιεί, σε μια προσπάθεια να μειώσει πλασματικά τους δείκτες της εγκληματικότητας.

Ενδεικτικές της επικινδυνότητας αυτών των συμμοριών είναι οι αποκαλύψεις για την ομάδα των τριών ανηλίκων που είχαν τραυματίσει ένα άλλο ανήλικο παιδί στο Παγκράτι, χτυπώντας το αλύπητα για να αρπάξουν το κινητό του τηλέφωνο, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και στον Βύρωνα, όπου λήστεψαν με αδικαιολόγητη αγριότητα άλλα επτά 14χρονα παιδιά αρπάζοντας τα κινητά τους τηλέφωνα.

Κύκνειο άσμα της συγκεκριμένης συμμορίας που δρούσε στην περιοχή του Παγκρατίου και του Βύρωνα ήταν ακόμη μια ληστεία σε βάρος δύο ανηλίκων στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι, για την οποία είχε συλληφθεί ένας 16χρονος Αλβανός. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στη σύλληψη των επίσης ανήλικων συνεργών του, ηλικίας 15 και 16 ετών.

Οπλοστάσιο

Ο 16χρονος είχε καταλάβει ότι οι αστυνομικοί τον αναζητούν και στα μηνύματα που αντάλλασσε με τον 17χρονο, αλλά και στις συνομιλίες τους, τον καθοδηγούσε τι θα πρέπει να ισχυριστούν αν συλληφθούν. Ο διάλογός τους καταγράφηκε από τις νόμιμες συνακροάσεις των επικοινωνιών τους. «Μ@@@@@, με ψάχνουνε μπάτσοι. Με ψάχνουμε μπάτσοι για τη φέρμα που είχαμε κάνει στο Παγκράτι σε εκείνους τους δύο μικρούς. Ακουσέ με πολύ προσεκτικά Μ@@@@@ και βάλ’ το καλά στο μυαλό σου και πες το και στον Δ., γιατί εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο να του το πω. Αν μας πάνε στο Τμήμα, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε κανέναν εκεί από το Παγκράτι. Και αν μας ρωτήσουν πού ήμασταν, θα πεις ήμασταν στο Ηράκλειο, OK; Θυμήσου το! Αν πάμε στο Τμήμα, θα πούμε ήμασταν στο Ηράκλειο, στο λέω bro μου» ακούγεται να αναφέρει ο 16χρονος, με τον 17χρονο να συμφωνεί, «Όπως τα είπαμε. Δεν είχαμε πάει ποτέ στο Παγκράτι. Ημασταν και οι τρεις στο Ηράκλειο».

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 17χρονου κατασχέθηκαν ένα μικρό οπλοστάσιο που περιελάμβανε έξι σουγιάδες, πέντε μαχαίρια, μια λεπίδα, ένα τσεκούρι, ένα πτυσσόμενο κλομπ, μια σιδερογροθιά, τέσσερις θραύστες κρυστάλλων, μια κουκούλα, ένα ζευγάρι γάντια με κοκάλινη επένδυση, μια συσκευασία με κάνναβη και 270 ευρώ, ενώ στην κατοικία του 15χρονου κατασχέθηκαν μια συσκευασία με κωδεΐνη και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι τρεις ανήλικοι συμμετείχαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε τρεις ληστείες με θύματα 14χρονα παιδιά, τα οποία τραυμάτισαν με τη χρήση βίας και τους άρπαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Ανηλίκων, κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία που διαπράττει ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπρόσθετα ο 17χρονος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...