Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ετοίμαζαν απόδραση α λα Ριζάι!

Μία από τις πιο θεματικές αποδράσεις μελών τρομοκρατικής οργάνωσης μέσα από τις φυλακές κατάφερε να αποτρέψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών της δίδυμης ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και έπειτα από την εξερεύνηση των πέντε USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-γιάφκα στα Τουρκοβούνια, η ομάδα Μιχαηλίδη – Πολίτη είχε ήδη εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο απόδρασης συγκεκριμένων μελών της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία κρατούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Μάλιστα, όπως πρόεκυψε από τη μελέτη του σχεδίου, η ομάδα του Βελβεντού θα χρησιμοποιούσε νοικιασμένο ελικόπτερο προκειμένου να πάρει μέσα από το προαύλιο των φυλακών πρόσωπα που έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην ένοπλη οργάνωση. Στην πραγματικότητα θα ακολουθούσαν κατά γράμμα το σχέδιο απόδρασης του Αλβανού κακοποιού Ριζάι και του Παλαιοκώστα μέσα από τον Κορυδαλλό, η οποία είχε γίνει επίσης με ελικόπτερο. Οι πληροφορίες που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική κάνουν λόγο για προχωρημένο σχέδιο. Μάλιστα φέρεται να είχαν ήδη ειδοποιηθεί συγκεκριμένα μέλη της ένοπλης οργάνωσης, ώστε να είναι έτοιμα για την απόδραση.

Στις ίδιες αποθηκευτικές μονάδες οι αστυνομικοί βρήκαν επιστολές που αντάλλαζαν οι συλληφθέντες στο Βελβεντό της Κοζάνης με τους έγκλειστους συντρόφους τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Παρά την κοινή τους ιδεολογία, φαίνεται πως είχαν υπάρξει διαφωνίες θεωρητικού περιεχομένου μεταξύ των αρχικών μελών της «Συνωμοσίας» και της ομάδας Μιχαηλίδη – Πολίτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στα πέντε USB βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών, κείμενα επιστολών που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και οι οποίες εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες. Ακόμα βρέθηκαν κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κλπ.), επιστολή των συλληφθέντων Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα λίγες ώρες αργότερα, κείμενο του συλληφθέντα Ιωάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε τελευταία φορά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την ίδια ημέρα, και, τέλος, διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...