Το μυστικό των Μπραντζελίνα

ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστικό των Μπραντζελίνα

❱❱ Η επιχείρηση σύλληψης αντάρτη που δεν έγινε ποτέ

Να μεταμφιεστεί σε... Σον Πεν για να βγάλει από τη μέση καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου συμφώνησε με την Αντζελίνα Τζολί ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου το 2012. Μάλιστα την ιδέα για τη σύλληψη του διαβόητου αντάρτη της Ουγκάντα, Τζόζεφ Κόνι, είχε η σταρ του Χόλιγουντ, η οποία θα είχε ως συνεργό της τον Μπραντ Πιτ. Το σχέδιο, όμως, δεν προχώρησε, καθώς την τελευταία στιγμή η Τζολί έκανε πίσω.

Η μυστική αποστολή για τους τότε Μπραντζελίνα, η οποία φέρνει στον νου την επιχείρηση σύλληψης του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», κατά κόσμον Χοακίν Γκουσμάν, έπειτα από συνέντευξη στον Σον Πεν, αποκαλύφθηκε από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart. Σε αυτά ο τότε εισαγγελέας Λούις Μορένο Οκάμπο υποστηρίζει ότι η Τζολί αυτοπροτάθηκε για να παίξει τον ρόλο του δολώματος, όταν ο Οκάμπο την πλησίασε την άνοιξη του 2012.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως αποκαλύπτει η «Sunday Times of London», οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα μετέφεραν την Τζολί και τον Πιτ κοντά στο κρησφύγετο του Κόνι. Χάρη στον θαυμασμό που έτρεφε ο Κόνι, ο οποίος καταζητείται για μαζικούς φόνους, απαγωγές παιδιών και τη μετατροπή τους σε σκλάβους του σεξ, η Τζολί θα τον έπειθε να πάνε για γεύμα, όπου θα επενέβαιναν οι στρατιώτες για να τον συλλάβουν. Ενώ, όμως, αρχικά η Τζολί φαινόταν στα e-mail της ενθουσιασμένη για τη μυστική αποστολή της, από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να απαντά στα μηνύματα του Οκάμπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ