Φοροφυγάς η Σακίρα;

ΚΟΣΜΟΣ

Φοροφυγάς η Σακίρα;

❱❱ Ακόμη και με φυλάκιση μπορεί να κινδυνεύσει η Σακίρα, αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες φοροδιαφυγής σε βάρος της από τις ισπανικές Αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia», η Eφορία της Ισπανίας απέστειλε στο γραφείο του εισαγγελέα καταγγελία κατά της Σακίρα για φερόμενη φορολογική παράβαση από το 2011 έως το 2014.

Συγκεκριμένα, η φορολογική υπηρεσία της χώρας υποστηρίζει ότι η 40χρονη τραγουδίστρια θα έπρεπε να πληρώνει φόρο εισοδήματος για το σύνολο των κερδών που είχε παγκοσμίως και όχι μόνο για τα κέρδη που αποκτήθηκαν στην Ισπανία. Την απόφαση σχετικά με το αν ευσταθεί το παραπάνω επιχείρημα θα λάβει η εισαγγελία και είτε θα στείλει την υπόθεση στο αρχείο είτε θα κινηθεί νομικά σε βάρος της.Πηγές από το περιβάλλον της Σακίρα δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η τραγουδίστρια πάντα εκπληρώνει τις φορολογικές υποχρεώσεις της και ότι πρόκειται για «τεχνικής φύσης» διαφωνία που αφορά τα φορολογικά κριτήρια και όχι μια εσκεμμένη απόπειρα φοροδιαφυγής. Η πλευρά της Σακίρα υποστηρίζει ότι από το 2011, που δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ, και μέχρι το 2014 δεν ήταν φορολογική κάτοικος Ισπανίας. Επιπλέον, δεν είχε δικό της σπίτι στη Βαρκελόνη, ενώ μέχρι το 2013 δεν είχε αποκτήσει παιδί με τον Πικέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ