«Παράδεισοι» με σκοτεινά μυστικά!

ΚΟΣΜΟΣ

«Παράδεισοι» με σκοτεινά μυστικά!

❱❱ Κανίβαλοι, σκλάβοι και σεξουαλικά σκάνδαλα «κρύβονται» σε εξωτικά νησιά του πλανήτη

Είναι τροπικοί παράδεισοι που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκατομμυρίων ανθρώπων από ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο καθένας τους έχει το δικό του σκοτεινό μυστικό, που οι κάτοικοί του δεν θέλουν να αποκαλυφθεί. 

Πρόκειται για εξωτικά νησιά, κάποια από τα οποία υπήρξαν καταφύγιο πειρατών, είχαν τρελή βασίλισσα ή μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες ήταν γεμάτα από κανιβάλους. Αλλα έχουν μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για καθόλου... κολακευτικούς λόγους.

Οι Σεϊχέλες, για παράδειγμα, έχουν το υψηλότερο ποσοστό φυλακισμένων στον κόσμο, μια και πίσω από τα κάγκελα βρίσκονται 799 άτομα για κάθε 100.000 κατοίκους, ενώ ο δείκτης που καταγράφει τις δολοφονίες στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους είναι ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο με 52,65 φόνους ανά 100.000 κατοίκους τον χρόνο. Στο Μπαλί, πάλι, επιτρέπεται ακόμη η επιβολή θανατικής ποινής διά πυροβολισμού από εκτελεστικό απόσπασμα. Οι Μαλδίβες έχουν τον υψηλότερο δείκτη διαζυγίων στον κόσμο, καθώς ετησίως χωρίζουν 10,97 ζευγάρια για κάθε 1.000 κατοίκους, ενώ η Αμερικανική Σαμόα στον Νότιο Ειρηνικό έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκίας στον πλανήτη, με το 74,6% του πληθυσμού να είναι παχύσαρκο.

Είναι η Μαδαγασκάρη που τον 17ο αιώνα υπήρξε λιμάνι διάσημων πειρατών όπως ο Τζέιμς Μίσον, ενώ τον 19ο αιώνα κυβερνήθηκε επί 33 χρόνια από την «τρελή βασίλισσα» Ραναβαλόνα.

Από το 1833 μέχρι το 1839 ο πληθυσμός του νησιού μειώθηκε από 5.000.000 σε 2.500.000, καθώς η Ραναβαλόνα πραγματοποίησε εκτεταμένους διωγμούς εναντίον των χριστιανών, των αντιπάλων της και των γειτονικών κρατών, ενώ μετέτρεψε εκατομμύρια σε σκλάβους για να εργαστούν σε δημόσια έργα.

Το 2004 οι καταπράσινες Νήσοι Πίτκερν στον νότιο Ειρηνικό συνταράχτηκαν από σεξουαλικό σκάνδαλο και στο «σκαμνί» αναγκάστηκε να καθίσει περίπου το... ένα τρίτο του τότε πληθυσμού τους. Επτά άτομα κατηγορήθηκαν για σεξουαλικά εγκλήματα για περίοδο 40 ετών και τα έξι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση. Στο Βανουάτου, από την άλλη, οι κάτοικοι έτρωγαν ανθρώπινο κρέας μέχρι το 1969, ενώ ακόμη και μέχρι σήμερα γνωρίζουν πώς να το μαγειρέψουν.

Πυρηνικές δοκιμές

Η Ατόλη Μπικίνι στις Νήσους Μάρσαλ μπορεί να αποδειχθεί η πιο θανατηφόρα, καθώς εκεί πραγματοποίησαν πυρηνικές δοκιμές οι ΗΠΑ τις δεκαετίες του '40 και του '50. Τέλος, η ιστορία των Γκαλαπάγκος κρύβει ένα άλυτο μυστήριο. Τον 19ο αιώνα, αφότου τα επισκέφτηκε ο Κάρολος Δαρβίνος και διατύπωσε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, γυμνιστές Γερμανοί πήγαν να ζήσουν σε αυτά. Ανάμεσά τους ήταν η βαρόνη Βάγκερ ντε Μποσκέ με τον σύντροφό της, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς χωρίς να μάθει ποτέ κανείς τι απέγιναν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ