Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο θανατηφόρο κοροναϊό της Κίνας

Σε συναγερμό βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα για τον νέο θανατηφόρο κινεζικό κοροναϊό, από τον οποίο έχουν νοσήσει πάνω από 300 άνθρωποι και ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του σάλιου.

Χθες η Ταϊβάν επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της νόσου, που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο έξι ανθρώπων στην κινεζική πόλη Γουχάν. Κρούσματα έχουν, επίσης, καταγραφεί σε Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Συνολικά 322 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Ασία, μεταξύ των οποίων 20 άνθρωποι που δουλεύουν σε δομές Υγείας.

Τα κρούσματα έχουν εξαπλασιαστεί μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς έως τις 17 Ιανουαρίου είχαν επιβεβαιωθεί μόνο 48 περιστατικά. Η Αυστραλία και οι Φιλιππίνες ερευνούν ύποπτα περιστατικά του κοροναϊού, που προκαλεί πυρετό και πνευμονία. Η Βόρεια Κορέα έχει προσωρινά απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους τουρίστες για να μην περάσει ο ιός τα σύνορα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει τυχόν κήρυξη παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι ότι ο ιός θα μεταδοθεί ακόμα περισσότερο με τη μετακίνηση των πληθυσμών στην Κίνα μέσα στις γιορτές για το νέο σεληνιακό έτος, οπότε και εκατομμύρια άτομα θα ταξιδέψουν.

Οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να βρουν τρόπο αντιμετώπισης του κοροναϊού, ενώ το αμερικανικό εθνικό ινστιτούτο υγείας δουλεύει πάνω σε εμβόλιο εναντίον του ιού, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να μπορέσει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Η ηγεσία, τέλος, στην Κίνα προειδοποιεί τους πιο χαμηλόβαθμους αξιωματούχους να μη συγκαλύπτουν τυχόν νέα κρούσματα του κοροναϊού.

24 φ2 23636070 7908035 image a 9 1579528082730

Σε επιφυλακή και στην Ελλάδα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και στη χώρα μας για τον κοροναϊό, που ξεκίνησε στην Κίνα και πλέον εξαπλώνεται σε πολλές χώρες. Οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που παρακολουθούν τις εξελίξεις και πραγματοποιούν συσκέψεις την τελευταία εβδομάδα, αποφάσισαν χθες νέα έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΔΥ, με σκοπό τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την υγειονομική θωράκιση της χώρας μας.

«Το καλό είναι ότι δεν έχουμε απευθείας πτήση, οπότε αυτό είναι μια κάποια ασφάλεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο περιστατικό μέσω connection flight» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στο iatropedia.gr ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά όχι εύκολα. Ψυχραιμία!» συστήνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι και στη χώρα μας οι επιστήμονες ανησυχούν όσο παρακολουθούν τις εξελίξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...