Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Συνδυασμός ουσιών μπορεί να αποτελέσει «όπλο» κατά του κοροναϊού

Σε ένα φάρμακο που χορηγείται στους οροθετικούς για την αντιμετώπιση του ιού HIV έχουν στρέψει τις ελπίδες τους οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας για να βρουν φάρμακο κατά του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται με ταχύτατα στη χώρα, προκαλώντας χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς, καθώς και παγκόσμια ανησυχία λόγω των κρουσμάτων σε άλλες χώρες.

Πρόκειται για συνδυασμό των φαρμακευτικών ουσιών λοπιναβίρη και ριτοναβίρη, που σύμφωνα με Κινέζους ερευνητές θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανή θεραπεία για τα συμπτώματα του 2019-nCoV, όπως είναι η κωδική ονομασία του κοροναϊού. Η Κίνα, σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία AbbVie Inc από το Σικάγο, ζήτησε να προμηθευτεί το συγκεκριμένο φάρμακο.

Μάλιστα, βλέποντας τον επίσημο αριθμό των μολυσμένων από τον κοροναϊό να ξεπερνάει τις 2.800 και τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 81, οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας δεν περίμεναν καν την ολοκλήρωση των δοκιμών του φαρμάκου που είναι σε εξέλιξη. Με ανακοίνωση συνέστησαν στους αρρώστους να λαμβάνουν καθημερινά δύο χάπια λοπιναβίρης – ριτοναβίρης και παράλληλα να κάνουν εισπνοές άλφα ιντερφερόνης μέσω νεφελοποιητή.

Παράλληλα, ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσαν ότι απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό σε δείγματα που έλαβαν στη 1 και στις 12 Ιανουαρίου από την ιχθυαγορά της πόλης Ουχάν, την εστία της μόλυνσης. Τα 31 από τα 33 θετικά δείγματα προέρχονταν από τη δυτική πλευρά της αγοράς, όπου βρίσκονται οι πάγκοι των πωλητών άγριων ζώων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επιδημία μπορεί να συνδέεται με το εμπόριο αυτό.

Τα δείγματα αυτά επέτρεψαν στους ερευνητές να βγάλουν τις πρώτες φωτογραφίες του 2019-nCoV μέσω μικροσκοπίου. Τη Δευτέρα έδωσαν στη δημοσιότητα την απεικόνιση με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια του κοροναϊού που, αν και έχει σχήμα κορόνας, στο μικροσκόπιο φαίνεται περίπου σφαιρικός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...