Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

O gay πρέσβης που «μάγεψε» τους Δανούς!

Ο (σταρ) διπλωμάτης των ΗΠΑ Ρούφους Γκίφορντ, ο οποίος συμμετείχε σε reality και έκανε θραύση με τη βιογραφία και το βιβλίο μαγειρικής του, αποχωρεί από τη Σκανδιναβία

Ο (σταρ) διπλωμάτης των ΗΠΑ Ρούφους Γκίφορντ, ο οποίος συμμετείχε σε reality και έκανε θραύση με τη βιογραφία και το βιβλίο μαγειρικής του, αποχωρεί από τη Σκανδιναβία

Απαρηγόρητοι είναι οι Δανοί που αποχαιρέτησαν τον Αμερικανόspl1425272 011 πρέσβη της καρδιάς τους, βιώνοντας την πρώτη συνέπεια της αλλαγής σκυτάλης της εξουσίας στην Ουάσινγκτον. Δεν είναι ότι οι Δανοί διέπονται από ακραίο φιλοαμερικανισμό. Ωστόσο, δεν μπορούσαν παρά να αγαπήσουν τον Ρούφους Γκίφορντ, τον πρέσβη με εμφάνιση μοντέλου και στόφα σταρ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γκίφορντ τόσο με το reality του «Είμαι ο πρέσβης», που μεταδιδόταν από τη δανική δημόσια τηλεόραση και αναμεταδιδόταν από το Netflix, όσο και με το βιβλίο μαγειρικής του και τη βιογραφία του που ξεπούλησε, επαναπροσδιόρισε την έννοια του διπλωμάτη.
Ο 42χρονος Γκίφορντ, γιος τραπεζίτη από τη Μασαχουσέτη, που υπήρξε οικονομικός διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας του Ομπάμα το 2012 ενώ έχει διατελέσει και βοηθός παραγωγής στο Χόλιγουντ, προσγειώθηκε στην Κοπεγχάγη το 2013 σε ηλικία μόλις 39 ετών και έγινε ο 6ος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρέσβης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η ιδέα για ένα ριάλιτι προέκυψε όταν ο Δανός παραγωγός Ερικ Χάνσεν έπεσε πάνω στο επίσημο βίντεο παρουσίασης του νέου πρέσβη. Οταν το είδε, σκέφτηκε ότι θα είχε ενδιαφέρον μια εκπομπή που θα παρακολουθούσε τον νέο πρέσβη στη διαδικασία της γνωριμίας του με τη Δανία. Η πρόταση δεν άργησε να γίνει, αλλά το περιβάλλον του Γκίφορντ δίσταζε, ειδικά ο σύντροφός του, ο κτηνίατρος Στίβεν Ντε Βίνσεντ.

Ευκαιρία

Τελικά ο πρέσβης είχε τον τελευταίο λόγο, που ήταν το «ναι», καθώς μέσα σε αυτήν την πρόταση είδε μια ευκαιρία να δώσει ξανά αίγλη στην εικόνα της χώρας που εκπροσωπούσε. Το ριάλιτι «Jeg er ambassadoren fra Amerika» -που μεταδόθηκε για δύο σεζόν, το 2014 και το 2015- σάρωσε σε τηλεθέαση, με αποτέλεσμα τα πλάνα που έδειχναν τον Αμερικανό πρέσβη σε επαφές με υπουργούς της Δανίας ή στο σπίτι του μαζί με τον σύντροφό του και τον σκύλο τους, ή στο πατρικό του στο Μάντσεστερ Μπάι Δε Σι, να μπουν στο σπίτι του μέσου Δανού.

spl1425274 011

Ο Αμερικανός πρέσβης δεν δίστασε να μιλήσει για πολύ προσωπικά πράγματα, όπως η ταραγμένη εφηβεία του αλλά και η δύσκολη απόφασή του να κάνει το coming out. Μοιράστηκε δε και μια άκρως προσωπική στιγμή, όπως ήταν ο γάμος του με τον Ντε Βίνσεντ, που έγινε στο δημαρχείο της Κοπεγχάγης τον Οκτώβριο του 2015. Η θητεία του θεωρείται κάτι περισσότερο από επιτυχημένη και τώρα που αποχαιρετά την πρεσβεία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της γαλλικής «Monde», ο Γκίφορντ σκέφτεται να δοκιμάσει μια διαφορετική πτυχή της πολιτικής, αφού έχει βάλει πλώρη για το πόστο του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...