Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Ιερά» ξενοδοχεία

Παλιές εκκλησίες και μοναστήρια μεταμορφώνονται σε πολυτελή καταλύματα για «βαριά» πορτοφόλια

Μοναστήρια και πρώην εκκλησίες μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακά και πολυτελή ξενοδοχεία για να προσφέρουν μοναδικές πνευματικές εμπειρίες σε ένα περιβάλλον πρωτότυπο, όπου η ολονυχτία δίνει τη θέση της στη… διανυκτέρευση.

Ανάλογα με τα πορτοφόλια και τις διαθέσεις, τα «ιερά» ξενοδοχεία απευθύνονται σε όσους αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία και αισθητική, όπως αυτή του «Kruisherenhotel» στην Ολλανδία. Πρόκειται για μοναστήρι του 15ου αιώνα στο Μάαστριχ, του οποίου το γοτθικό εξωτερικό κρύβει ένα μοντέρνο εσωτερικό. Διαθέτει 60 δωμάτια, έναν εντυπωσιακό χώρο υποδοχής, βιβλιοθήκη, συνεδριακούς χώρους και ειδικό wine bar.

2 4

Με θέα στον ωκεανό, το «L’Iglesia Hotel» στην αρχαία πόλη Ελ Ζαντίντα του Μαρόκου είναι μια παλιά ισπανική εκκλησία του 19ου αιώνα, που μετατράπηκε σε boutique ξενοδοχείο, διακοσμημένο με αντίκες της δεκαετίας του 1930.

5

Η εξωτερική όψη του ξενοδοχείου «Sozo» στη Ναντ της Γαλλίας δεν σε προετοιμάζει για το σύγχρονο στιλ που φιλοξενεί στο εσωτερικό του το πρώην ξωκλήσι του 19ου αιώνα. Στα 24 δωμάτια οι δραματικές τοξωτές οροφές και τα βιτρό παράθυρα συνδυάζονται με τη μοντέρνα επίπλωση και τις ανέσεις του 21ου αιώνα. Διαθέτει spa, σάουνα, αίθουσα πάγου και χαμάμ.

3 0

Το ιστορικό Fontevraud, το μεγαλύτερο αβαείο στην Ευρώπη, που βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα (Γαλλία), χρησίμευσε ως φυλακή υψηλής ασφάλειας τον 19ο αιώνα, υπό τις διαταγές του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Σήμερα φιλοξενεί 54 μοντέρνα δωμάτια, με σύγχρονες ανέσεις, αλλά και χώρους αφιερωμένους σε εκθέσεις τέχνης.

Στη Βενετία

Το «San Clemente Palace Kempinski» στη Βενετία είναι ένα πρώην μοναστήρι του 12ου αιώνα, στο ιδιωτικό νησί San Clemente, μόλις δέκα λεπτά από την πλατεία San Marco. Διαθέτει 190 δωμάτια και σουίτες, επτά αυλές, θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα, γήπεδα γκολφ και τένις, spa, αλλά και ιδιωτικό παρεκκλήσι.

4

Το «Monastero Santa Rosa» μπορεί να υπερηφανεύεται για την παραδεισένια θέα του, αφού στέκεται σκαρφαλωμένο στη βραχώδη πλαγιά πάνω από την ακτή του Αμάλφι (Ιταλία). Πρώην μοναστήρι του 17ου αιώνα, διαθέτει 20 δωμάτια και σουίτες, που καθένα φέρει το όνομα ενός εκ των βοτάνων που καλλιεργούνται στους κήπους του και μπορεί κανείς να τα μυρίζει, ενώ κολυμπάει στην πισίνα υπερχείλισης.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...