«Ραντεβού με δικό μου εισαγγελέα»

❱❱ Ο «καυτός» διάλογος Μαρινάκη με τον δικηγόρο Θέμη Σοφό γεννά πολλά ερωτήματα

«Καυτά» ερωτήματα που ζητούν επειγόντως απαντήσεις γεννά μια παλιά συνομιλία του νυν αντιπροέδρου του Δικηγόρου Συλλόγου Αθηνών Θέμη Σοφού με τον πελάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα στιχομυθία, η οποία έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία της ανακρίτριας Πειραιά για το «Noor 1», ο γνωστός δικηγόρος κανονίζει συνάντηση του εφοπλιστή με «δικό του», όπως τον χαρακτηρίζει, εισαγγελέα σε γνωστό παραλιακό κέντρο!

Η συγκεκριμένη συνομιλία, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Documento», περιλαμβάνεται στα CD με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ποδοσφαιρικών παραγόντων που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ το 2012, στο πλαίσιο διερεύνησης της περιβόητης υπόθεσης «Koriopolis» με τα στημένα παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2014, όταν ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας έμαθε για το «Noor 1» και διαπίστωσε διασύνδεση των προσώπων που ακούγονταν στο «Koriopolis» με την υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης, απέστειλε αρμοδίως το υλικό για να ερευνηθεί αν υπήρχαν στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Η επίμαχη συνομιλία ανάμεσα στον Θέμη Σοφό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ως εξής:

Σοφός: Κύριε πρόεδρε, καλησπέρα. Ο Θέμης ο Σοφός είμαι.
Μαρινάκης: Θέμη, τι κάνεις; Καλά είσαι;
Σοφός: Δόξα τω Θεώ, καλά. Συγγνώμη που παίρνω απευθείας στο κινητό, απλά είναι κάτι που πρέπει να μιλήσω απευθείας σε εσάς.
Μαρινάκης: Οχι, πες μου.
Σοφός: Απόψε το βράδυ στα Ποσειδώνια στο Island θα είναι εκεί και κάποιος εκ των οποίων θέλω οπωσδήποτε να μιλήσουμε μαζί.
Μαρινάκης: Για πες μου.
Σοφός: Είναι εισαγγελέας, να μην το πω το όνομά του τώρα στο τηλέφωνο.
Μαρινάκης: Εντάξει, ΟΚ, εντάξει. Θα ‘ρθεις να μου πεις.
Σοφός: Σας υποστηρίζει και αυτά. Θέλω να μιλήσουμε, έτσι, για ένα πεντάλεπτο, να τον δεις από κοντά.
Μαρινάκης: Εντάξει, αγόρι μου. ΟΚ.
Σοφός: Είναι εμπιστοσύνης, δικός μου.

Στις ίδιες συνομιλίες, που καταγράφηκαν δύο χρόνια προτού πιαστεί το «ναρκόπλοιο», ακούγονται επίσης οι πρωτοδίκως καταδικασθέντες Αιμίλιος Κοτσώνης και Ευθύμης Γιαννουσάκης να κανονίζουν δουλειές με τόνους πετρέλαιο και τσιγάρα, οι οποίες γίνονταν με πλοία στο εξωτερικό. Μάλιστα, σε μία από αυτές φέρεται ότι συνομιλούν ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

Κοτσώνης: Θα κατεβάσω ένα βαποράκι, ένα χιλιαράκι που έχει εδώ πέρα ο Πάνος ο Φάρος. Ο Πάνος, που καθόταν από πίσω μας;
Μαρινάκης: Μμμ…
Κοτσώνης: Εντάξει; Και θα μαζεύουμε πετρελαιάκι από τους Ιρανούς τους ψαράδες εκεί πέρα.
Μαρινάκης: Εμένα δεν με, αυτό όλο δεν με… Πρόσεξε. Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα πράγματα καθόλου. Αλλο να πάρεις μια εταιρία μεγάλη εκεί πέρα και να κάνεις δουλειά…

O εφοπλιστής φέρεται επίσης ότι συζητά έναν μήνα αργότερα με άλλο πρόσωπο και κανονίζουν πόσους τόνους (πετρέλαιο) θα φορτώσουν στα… τάνκια (δεξαμενές) των πλοίων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ