Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

«Παντιέρα ράσα» με τελεσίγραφο

❱❱ Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση περί ομοφυλοφιλίας μητροπολιτών ξεσήκωσαν την Ιεραρχία Τελεσίγραφο πέντε ημερών έδωσε χθες η Εκκλησία στον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας του να αποδείξει με συγκεκριμένα και αδιάσειστα στοιχεία τις συκοφαντικές, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας μητροπολιτών. 

Η ηγεσία της σήκωσε «παντιέρα» και είναι αποφασισμένη να μην αφήσει αναπάντητη τη λάσπη, καθώς όσα είπε ο κ. Ραγκούσης είναι και ποινικά κολάσιμα.

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και μητροπολίτες-, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα», είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός σε συνέντευξη στο περιοδικό «Antivirus» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση ανέβασαν κατακόρυφα το θερμόμετρο της έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Πολλοί μητροπολίτες, ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς, πνέουν μένεα εναντίον του, ενώ οι φωνές και η ένταση ακούγονταν καθαρά έξω από τη μεγάλη αίθουσα της Ιεραρχίας, κάτι πολύ σπάνιο.

«Και ποιος είναι αυτός ο κ. Ραγκούσης, που εμείς θα τον κάνουμε και ήρωα; Νομίζει ότι η Εκκλησία είναι το εύκολο θύμα… Αν ασχοληθούμε, θα του δώσουμε αξία. Μόνο αδιαφορία τού πρέπει…» φέρεται ότι είπε ένας μετριοπαθής και σεβαστός μητροπολίτης.

Παιδική χαρά

Αλλοι αρχιερείς, όμως, δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την επίθεση αυτήν να περάσει έτσι.

«Δεν είμαστε σε παιδική χαρά για να παίζουμε παιχνιδάκια. Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ένα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο και θα έπρεπε να είναι προσεκτικός, διαλέγοντας τις λέξεις που ξεστομίζει. Αν έχει στοιχεία, ας τα φέρει, αλλιώς ας υποστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος για τους κοινούς συκοφάντες» φέρεται ότι είπε ένας άλλος μητροπολίτης, κερδίζοντας την αποδοχή της πλειονότητας των αρχιερέων.

Σε μια επίδειξη ανωτερότητας και μεγαλοθυμίας, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να καλέσει με εξώδικο τον πρώην υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καταθέσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα σε βάρος μητροπολιτών. Αν, όμως, δεν μπορέσει να αποδείξει με τεκμήρια και αποδείξεις όσα είπε, τότε η Ιερά Σύνοδος δεν αποκλείεται να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος του.

Μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο Γιάννης Ραγκούσης αρκέστηκε να δηλώσει: «Λυπάμαι για την αντίδραση αυτήν. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Ολα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...