Τέλος στο «λάδωμα», με κάμερες σκηνοθέτη, ηχολήπτη και μοντέρ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οσα παίρνει ο άνεμος

Τέλος στο «λάδωμα», με κάμερες σκηνοθέτη, ηχολήπτη και μοντέρ!

❱❱ Η απίθανη πρόταση του υφυπουργού Μαυραγάνη για τις εξετάσεις στα διπλώματα οδήγησης

AΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ας ετοιμάζεται ο Τάσος Μπιρσίμ... Με σκηνοθέτη, κάμερες, ηχολήπτη και μοντέρ θα γίνονται στο μέλλον οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης!
Με βάση αυτά που είπε προσφάτως ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης (μικρή φωτό), θα πρέπει να δημιουργηθεί master control, στο οποίο θα φθάνει η «ταινία του εξεταζομένου».

Σύμφωνα με το σενάριο Μαυραγάνη, ο εξεταστής θα είναι π.χ. σπίτι του, και μέσω του control και των καμερών που θα τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα των εξετάσεων θα βλέπει τα πλάνα των εξεταζομένων κι αναλόγως θα πράττει.
Ο στόχος θα είναι να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με «φακελάκι» στον εξεταστή.
Ωραία η σύλληψη της ιδέας, δεν λέω. Την υλοποίηση του σχεδίου όμως δεν βλέπω εφικτή.
Κάμερες, ενδοσυνεννόηση, ακουστικά κ.λπ. σκεφθήκατε πώς θα λειτουργήσουν; Και ιδιαίτερα στις εξετάσεις των μοτοσικλετιστών;
Ο κεντρικός έλεγχος στην ΕΡΤ θα είναι;
Πάντως, όπως και να έχει, ένα είναι το σοβαρό γεγονός: ότι πλέον δεν θα πηγαίνει κανένας για εξετάσεις οδήγησης χωρίς μακιγιάζ, έστω λίγη πουδρίτσα...

Η εξαγγελία Μητσοτάκη για... ντελίβερι φαρμάκων

❱❱«Ντελίβερι φαρμάκων» υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζοντας τέρμα στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για όλους τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Αυτό εξαγγέλλει σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο 3ο προσυνέδριο για την υγεία που γίνεται στα Γιάννενα. Δεσμεύεται λοιπόν ότι κανένας πολίτης που πάσχει από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση δεν θα σταθεί ξανά σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του, παρά θα του παραδίδονται στο σπίτι του.

Η κατ' οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς καθώς και σε όλους όσοι έχουν σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.) έχει ασήμαντο κόστος -το οποίο έχει ήδη υπολογιστεί από τη Ν.Δ.-, ενώ ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη. Παλαιότερη πρόταση Χατζηδάκη, αλλά πολύ καλή. Καλύτερη πάντως από τις εξετάσεις οδήγησης με κάμερα!

Ο Φίλης δεν χάνει ποτέ παράσταση του Πελεγρίνη

❱❱Σταθερός και φανατικός θαυμαστής του ηθοποιού Θεοδόση Πελεγρίνη είναι ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, που μεταξύ της σκληρής κριτικής που κάνει στους συντρόφους του προλαβαίνει να πηγαίνει και θέατρο. Ετσι λοιπόν χθες βράδυ ο ανατρεπτικός Φίλης, εξαιτίας του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας χάνει κάποιες φορές τον ύπνο του, βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του Θεάτρου Αλκμήνη στο Γκάζι και παρακολούθησε την πρεμιέρα της παράστασης «Πρόβα με τον Αριστοτέλη». Πρόκειται για την πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Κατά τη διάρκεια της πρόβας αναπτύσσονται συγκρούσεις και γίνεται κουβέντα πάνω στα «πιστεύω» του μεγάλου φιλοσόφου, που ο πρώην υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης, ως φιλόσοφος και ο ίδιος, τα γνωρίζει πολύ καλά. Ο Νίκος Φίλης δεν έχει χάσει καμιά παράσταση του φίλου του, τόσο που μας κάνει να σκεφτούμε μήπως οργανώνεται και νέα «καλλιτεχνική φράξια»!

Τελικά ο Θεοδωράκης είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ;

❱❱Δεν απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην καίρια ερώτηση που του έκανε συνάδελφος κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ «εάν ψήφισε ΠΑΣΟΚ»! Το απέφυγε αυτό ο επικεφαλής του Ποταμιού, είτε γιατί ίσως να μην το έχει κάνει ποτέ (γεγονός απίθανο) είτε γιατί δεν ήθελε να εκτεθεί περαιτέρω. Πάντως ήταν από τις πιο έξυπνες και εύστοχες ερωτήσεις του δημόσιου διαλόγου για τον επόμενο ηγέτη της Κεντροαριστεράς. Πώς πας να γίνεις ΠΑΣΟΚ, Σταύρο μου, χωρίς να είσαι «σαρξ εκ της σαρκός;».

(!)

Ο πρακτικός και πετυχημένος πολιτικός κι όχι μόνο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ετοιμάζεται να στολίσει με χριστουγεννιάτικα το Περιστέρι του και πήγε να δει ο ίδιος την πορεία των έργων του φωτισμού.
Αυτό θα πει πολιτική. Ελεγχος των πάντων.
Το δόγμα του: «Τίποτε στην τύχη».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ