Το μήνυμα του Μαρκουλάκη και η πίστη του στον Κυριάκο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οσα παίρνει ο άνεμος

Το μήνυμα του Μαρκουλάκη και η πίστη του στον Κυριάκο

❱❱ Η ατάκα του γνωστού ηθοποιού και ο... βράχος που θέλει να μετακινήσει

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Το δικό του «success story» ανέπτυξε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο συνέδριο της Ν.Δ. Ο ηθοποιός, ως γνωστόν, υποδύθηκε στην τελευταία ταινία του τον Παναγή Πάνδωρα, γόνο μιας καλής οικογένειας, από αυτές που τα έχουν όλα: εφημερίδες και επιχειρήσεις. Εκείνος επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο κινηματογραφικός Πάνδωρας, λοιπόν, πήγε στο «δεξιό συνέδριο» και είπε χαρακτηριστικά: «Οι Ελληνες έχουμε μπροστά μας έναν τεράστιο βράχο που πρέπει να μετακινηθεί. Οταν με ρωτήσει ο γιος μου, που είναι 12 χρονών, σε μερικά χρόνια, θέλω να μπορώ να του πω ότι έκανα ό,τι μπορούσα, έσπρωξα κι εγώ για να μετακινηθεί ο βράχος»!

Ο ηθοποιός, κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι πιστεύει στον Κυριάκο, εκφράζοντας δημόσια την αποδοχή του για τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Σε αυτήν τη χώρα χρόνια τώρα η τέχνη μονοπωλείται από την Αριστερά και, δυστυχώς, όποιος τολμούσε να δηλώσει κάτι άλλο εκτός από αριστερός το πλήρωνε ακριβά, με «εμπάργκο» από καλλιτεχνικές δουλειές.

Ξέσκασε ο Φωτήλας

❱❱Ο Ιάσονας Φωτήλας (μικρή φωτό), στο περιθώριο του συνεδρίου της Ν.Δ., είπε να ξεσκάσει και επέλεξε να διασκεδάσει στο νυχτερινό κέντρο στο οποίο τραγουδά ο Πάνος Μουζουράκης (φωτό). Πήρε, λοιπόν, την παρέα του το Σάββατο το βράδυ και έκανε την εμφάνισή του σε μουσική σκηνή επί της οδού Πειραιώς, όπου διασκέδασε μέχρι πρωίας!

Θυμήθηκε την Κοκκόλα

❱❱Ο Σταύρος Θεοδωράκης του Κινήματος της Αλλαγής θυμήθηκε μια γυναίκα που συνέδεσε τη ζωή της με το Κίνημα αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Με αφορμή τον θάνατο της Αγγέλας Κοκκόλα, της γραμματέως του Ανδρέα, ανέσυρε από το παρελθόν μια συνέντευξή της που του είχε παραχωρήσει, αποκαλύπτοντας πτυχές του Παπανδρέου!

«Του άρεσαν πάντα οι γυναίκες, αλλά ποτέ δεν του κρατούσε πολύ. Δεν ήταν όμως του “από εδώ και από εκεί”. Ο Αντρέας ερωτευόταν. Δεν πήγαινε με όποια έβρισκε» είχε πει χαρακτηριστικά η Κοκκόλα.

Προσωπικά τη γνώρισα προς το τέλος της ζωής της, όταν πριν από δύο χρόνια κολυμπούσαμε παρέα σε κολυμβητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν ήθελε να ξέρουν ποια είναι και γι' αυτό κρατούσε χαμηλούς δημόσιους τόνους.
Ερχόταν υποβασταζόμενη από δύο βοηθούς της, καθώς είχε κινητικό πρόβλημα, και έμπαινε στην πισίνα για να ανακουφιστεί από τους πόνους. Την έχασα μετά και πάντα αναρωτιόμουν πώς να είναι, μέχρι που έμαθα προχθές ότι «έφυγε»... Καλό της ταξίδι.

(!)

«Τι είδε ο Γιαπωνέζος»! Κάτι τέτοιο θα αναρωτήθηκαν τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Ανω Βουλής της Ιαπωνίας Τσούκι Ντέιτ.


Ο πρόεδρος της ιαπωνικής Βουλής ξεναγήθηκε στα «βιλαέτια του Βούτση», στο Κοινοβούλιο, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ιαπωνίας στη χώρα μας Γιασουχίρο Σιμίζου. Λίγο αργότερα ο πρέσβης πήγε μέχρι τη «Μεγάλη Βρεταννία», όπου γινόταν δεξίωση για την 84η επέτειο των γενεθλίων του αυτοκράτορα Ακιχίτο της Ιαπωνίας. Εκεί ήταν και ο Ηλίας Ψινάκης, που φωτογραφήθηκε με τον πρέσβη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ