Ο Τσίπρας «παραίτησε» την Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας «παραίτησε» την Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου

❱❱ Την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση έδειξε στη Ράνια Αντωνοπούλου ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η τέως (πλέον) αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας δεν ήθελε να αποχωριστεί την καρέκλα της...

... και φάνηκε να μην αντιλαμβάνεται το μείζον ηθικό ζήτημα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που εισέπραττε!

Είχε προηγηθεί θεαματικό «άδειασμά» της από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος δημοσιοποίησε τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού προσπαθώντας προφανώς να την πιέσει να υποβάλει την παραίτησή της, κάτι που δεν έγινε, με συνέπεια να την... παραιτήσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πήρε πίσω και την επίμαχη διάταξη για το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η γραπτή δήλωση της Ράνιας Αντωνοπούλου, που περιορίστηκε απλώς να δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει τα 23.000 ευρώ, ίσως γιατί θεώρησε ότι έτσι θα γλίτωνε τη θέση της. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι λάμβανε το επίδομα έως τον Αύγουστο, αλλά η Δι@ύγεια τη διέψευσε πανηγυρικά, καθώς προκύπτει ότι σταμάτησε να το λαμβάνει τον Δεκέμβριο.

Ρουσφέτια

«Η χώρα χανόταν και περνάγατε ρουσφέτια» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι ψήφισε τη διάταξη στις 14 Αυγούστου 2015, μαζί με το τρίτο Μνημόνιο. «Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γεωργιάδη όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ