«Ακέφαλη» η Παναγία της Τήνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ακέφαλη» η Παναγία της Τήνου

❱❱ Ακυβέρνητο το Ιδρυμα της Ευαγγελιστρίας μετά την απομάκρυνση του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου

Το Ιδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ) για πρώτη φορά 195 χρόνια από την ίδρυσή του έμεινε ακέφαλο και βρίσκεται εν όψει του Δεκαπενταύγουστου σε κατάσταση ακυβερνησίας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερψήφισε την απομάκρυνση του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου (μικρή φωτό) από τη διοίκησή του. 

Οπως λένε εκκλησιαστικοί παράγοντες, είναι τουλάχιστον ειρωνικό ο ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή την περίοδο ρητορεύει ότι είναι υπέρ του ουδετερόθρησκου κράτους και του χωρισμού ή των διακριτών ρόλων κράτους - Εκκλησίας, να είναι αυτός που καταστρατήγησε τις ιδεολογικές θέσεις του και μεθόδευσε την παρέμβαση στα εσωτερικά ενός εκκλησιαστικού ιδρύματος, την ώρα μάλιστα που αυτό δεν ήταν κάτι απλό, αλλά το παγκάρι της Παναγίας της Τήνου. Το ίδρυμα που διοικεί τον Ναό του Ευαγγελισμού θα παραμείνει χωρίς διοίκηση κατά τη διάρκεια των εορτών του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (23 Ιουλίου) και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου), όπου θα δέχεται ο ναός πλήθος προσκυνητών.
Την ίδια ώρα εκκρεμεί να υπογραφούν συμβάσεις του ιδρύματος με 32 εποχικούς υπαλλήλους, που χρειάζονται για τη λειτουργία του ιερού ιδρύματος κατά την παρούσα περίοδο των μεγάλων εορτών του ιερού ναού. Ομως ούτε αυτό μπορεί να γίνει εν όψει της παύσης της διοίκησης του ιδρύματος.

Κατακεραυνώνουν

Εκκλησιαστικές πηγές κατακεραυνώνουν τον Δήμο Τήνου για τα προβλήματα που προέκυψαν στη διοίκηση του ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας, καθώς θεωρούν ότι οι τοπικές Αρχές ήθελαν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διαχείριση του ιδρύματος.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρεί τώρα να «μπαλώσει» τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν και φέρεται ότι ζήτησε εγγράφως από τον μητροπολίτη Σύρου και τα άλλη μέλη της διοίκησης, παρότι διά νόμου παύθηκαν, να συνεχίσουν να διοικούν το ίδρυμα ως την ανάδειξη νέας διοίκησης τον Οκτώβριο! Επιπλέον, ο Δήμος Τήνου φέρεται ότι ασκεί πίεση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να παρακαμφθεί η ακυβερνησία στο ίδρυμα της Τήνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ