ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Espresso» κάνει dislike!

ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Λευτέρης Αυγενάκης

❱❱ Ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν δίστασε να εμπλέξει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας...

... πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για την υπέρβαση της κυβερνητικής κρίσης, προκαλώντας αντιδράσεις στο Μαξίμου και σχετική αμηχανία στο Μοσχάτο.

Ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News247, ερωτηθείς τι θα γίνει αν ο κ. Τσίπρας βρει χωρίς τον Πάνο Καμμένο νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών με ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε συγκεκριμένα: «Αν ο Αλ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει, θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Αν ο κ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εγκρίνει, εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια». Μάλιστα στη δήλωση που διένειμε το γραφείο Τύπου του κ. Αυγενάκη η διατύπωση της επίμαχης φράσης ήταν: «Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το επιτρέψει».

Οι δηλώσεις αυτές, που ουσιαστικά καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για τη διάλυση της Βουλής, προκάλεσαν την αντίδραση του γραφείου του πρωθυπουργού, που σχολίασε ότι ο κ. Αυγενάκης εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε «σενάρια συνταγματικής εκτροπής» και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τι εννοεί ότι θα κάνει η Ν.Δ. με τη φράση «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», ενώ τον προέτρεψε «να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και τους νοσταλγούς του Παττακού στο κόμμα του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ