Παντρεμένος με gay ακτιβιστή υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παντρεμένος με gay ακτιβιστή υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

❱❱ Παντρεμένος με ακτιβιστή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γραικός ❱❱ Ο έρωτας με τον Φιλίπ Ρενιέ φώλιασε στο κοσμοπολίτικο Παρίσι

Μια θέση στην Ευρωβουλή διεκδικεί το ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού Νίκος Γραικός, ο οποίος ζει στη Γαλλία και είναι παντρεμένος με γκέι ακτιβιστή που αγωνίζεται για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το όνομά του ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, μαζί με εκείνα άλλων εννέα υποψήφιων ευρωβουλευτών. 

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι επιτελείς της Κουμουνδούρου, ο 59χρονος ζει στη Γαλλία και είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, «που είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία και συμμετέχει σε οργανώσεις ασθενών».

Η πρώτη επαφή του Νίκου Γραικού με την πολιτική έγινε σε ηλικία 16 χρονών, όταν οργανώθηκε στην ΚΝΕ, ιδρύοντας την Οργάνωση Βάσης Ιδιωτικών Σχολείων Βορείων Προαστίων. Ως μαθητής διετέλεσε πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του λυκείου στο οποίο φοιτούσε.

Πολιτιστική δραστηριότητα

Από το 1978 έως το 1984 ο κ. Γραικός σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής στην Αθήνα, όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα ως εκλεγμένο μέλος της Τμηματικής Επιτροπής. Παράλληλα, αποτέλεσε δραστήριο μέλος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου, ενώ εκλέχτηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής κοινότητας και για δέκα χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής με ενεργό συμμετοχή «Στην πάλη κατά της Ακροδεξιάς».

Από το 1989 έως το 1994 δίδαξε ελληνικά στο πανεπιστήμιο, ενώ υπήρξε και εθελοντής διερμηνέας για ελληνικές αντιπροσωπίες. Ακόμη, είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή - Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία, ιδρυτικό μέλος του δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων, ενώ υπήρξε και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ