Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Πανωλεθρία!

❱❱ Η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές τον ΙούνιοΗ πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δρομολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και οδηγεί τη χώρα σε ένα νέο σκηνικό, με πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο!

Υπό το βάρος της βαριάς ήττας, με σχεδόν εννέα ποσοστιαίες μονάδες στις κάλπες για την Ευρωβουλή (η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 33,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%), ο κ. Τσίπρας προχώρησε αργά τη νύχτα στην προκήρυξη εθνικών εκλογών αμέσως μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις περαιτέρω απώλειες και να αποφύγει ένα νέο εκλογικό βατερλό το φθινόπωρο.

Ετσι κι αλλιώς, ύστερα και από τις δηλώσεις του νικητή της αναμέτρησης Κ. Μητσοτάκη, ότι πλέον «μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές», τα περιθώρια του κ. Τσίπρα για άλλες κινήσεις ήταν, ουσιαστικά, ανύπαρκτα.

Η εκλογική συντριβή της κυβέρνησης αποδείχτηκε μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις, οι οποίες είχαν βασιστεί ακόμη και στα exit polls της χθεσινής αναμέτρησης, που είχαν επιτρέψει στους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να ελπίζουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι «διαχειρίσιμο». Αλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούσαν ότι η διαφορά θα ψαλιδιστεί αρκετά, λόγω των μέτρων ελάφρυνσης που είχαν ανακοινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οπως αποδείχτηκε, όμως, η αισιοδοξία αυτή στηρίχτηκε σε εντελώς λανθασμένες εκτιμήσεις και δεν έλαβε υπόψη πολύ συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία ισχύουν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία.

Ολες οι κυβερνήσεις που πίστεψαν κατά το παρελθόν ότι -ενώ βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση- θα μπορούσαν να αντιστρέψουν το κλίμα μέσω της παροχολογίας διαψεύστηκαν παταγωδώς κατά την ώρα της κάλπης. Από τον κανόνα αυτόν δεν εξαιρέθηκε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητα πάντως από τη γενικότερη φθορά και τα άλλα λάθη του, είναι φανερό ότι καταλυτικό ρόλο στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε η Συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Η αρνητική σημασία της συμφωνίας όχι μόνο υποτιμήθηκε, αλλά η κυβέρνηση έκανε το πρόσθετο λάθος να λοιδορήσει και να απαξιώσει τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν ακόμη πιο πολύ τα πατριωτικά ανακλαστικά και να μεγαλώσει η λαϊκή αγανάκτηση.

Πλέον, υπό το βάρος της πανωλεθρίας του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα οδηγείται στις κάλπες για εθνικές εκλογές τον Ιούνιο, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αλλάξει το εις βάρος της κλίμα.

offer

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...