Πρώην «κουνελάκια» και ηθοποιοί στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι τυχεροί και οι άτυχοι της showbiz στις εκλογές

Πρώην «κουνελάκια» και ηθοποιοί στη Βουλή

❱❱Δούνια, Χρηστίδου, Γρηγοριάδης ανάμεσα στα ονόματα της showbiz που θα ορκιστούν

Επίσημη πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου θα κάνει η νέα Βουλή με την ορκωμοσία, στην οποία θα παραστούν πολλά λαμπερά ονόματα της τηλεόρασης και του καλλιτεχνικού κόσμου, από τα πολλά που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. 

Μεταξύ αυτών που εξελέγησαν είναι το πρώην μοντέλο Νόνη Δούνια στη Β΄ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία, η Ραλλία Χρηστίδου στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελένη Γερασιμίδου στην Ανατολική Αττική με το ΚΚΕ (σ.σ η οποία όμως λίγες ώρες αργότερα υπέβαλε την παραίτησή της) και ο Κλέων Γρηγοριάδης στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών με το ΜέΡΑ25.

Η Νόνη Δούνια, που έγινε βουλευτής με 7.656 σταυρούς, κατακτώντας την τελευταία έδρα της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς, συστήθηκε στο κοινό ως μοντέλο που έπαιρνε μέρος σε καλλιστεία και είχε κερδίσει την τρίτη θέση στον διαγωνισμό Μις Ευρώπη. Μάλιστα, έχει μείνει αξέχαστη στο ελληνικό κοινό η γυμνή φωτογράφισή της στο περιοδικό «Playboy».

Συνέχισε ως ηθοποιός και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Η Ραλλία Χρηστίδου μπορεί να πήρε την κρυάδα στις ευρωεκλογές, όμως τα κατάφερε στις εθνικές συγκεντρώνοντας περί τους 19.000 σταυρούς, στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. «Απόφοιτος» μουσικού ριάλιτι, διέπρεψε στον χώρο της μουσικής και τώρα επιθυμεί να ανακαλύψει και τα «μυστήρια» της πολιτικής.

Δεύτερη και τυχερή ήταν και για τον ηθοποιό Κλέωνα Γρηγοριάδη, που δοκιμάστηκε στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με το ΜέΡΑ25 μετά τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές και μπαίνει στη Βουλή με 3.500 σταυρούς.

Η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου κατάφερε να ξαναμπεί με 11.575 ψήφους στα γνωστά της λημέρια στη Βουλή, αφού στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 καθώς και του Ιανουαρίου του 2015 είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β´ Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εξελέγη στον Νότιο Τομέα με 20.752 σταυρούς.Αυτή τη φορά, όμως, τους celebrities «καπελώνουν» οι πολλοί τηλεοπτικοί και ιδιαίτερα προβεβλημένοι δημοσιογράφοι που εξελέγησαν. Το εισιτήριο για τη Βουλή πήρε στον Νότιο Τομέα Αθηνών ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος ήρθε έβδομος σε σταυρούς, συγκεντρώνοντας 23.973.

Την έκτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων στην Α΄ Αθήνας με τη Ν.Δ. κατέλαβε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που συγκέντρωσε 24.654 σταυρούς, ενώ επανέρχεται στη Βουλή η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία συγκέντρωσε 19.144 ψήφους στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος που μπαίνει στη Βουλή, αυτή τη φορά από τον Β2 Τομέα της Δυτικής Αθήνας, είναι ο Γιάννης Λοβέρδος, με 14.384 σταυρούς, ενώ εκλέγεται και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Β´ Πειραιά. Επίσης, βουλευτής εκλέγεται και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Δώρα Αυγέρη.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ