Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Δίωξη-βόμβα στον Μαρινάκη για το ναρκόπλοιο «Noor 1»

❱❱ Αντιμέτωπος με μια σειρά κακουργηματικών πράξεων για το ναρκόπλοιο «Noor 1» Υστερα από πολύμηνη έρευνα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα φέρνει αντιμέτωπο με μια σειρά κακουργηματικών πράξεων για την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» τον εφοπλιστή και ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και τρεις στενούς συνεργάτες του, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη. 

Σε βάρος τους άσκησε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για τα αδικήματα της χρηματοδότησης και αποθήκευσης ναρκωτικών, και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση των ουσιών αυτών.

7207 makis triantafilopoylosΣτο πολυσέλιδο πόρισμά της (για το οποίο αποκαλύψεις έκαναν το zougla.gr και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος) η εισαγγελική λειτουργός καταγράφει τα στοιχεία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο της έρευνάς της, αναφέροντας αναλυτικά όλες τις ενδείξεις που την οδήγησαν στην άσκηση της βαρύτατης ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικά στοιχεία που καθόρισαν τις εξελίξεις αποτέλεσαν εμβάσματα τα οποία αφορούσαν τη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου και φέρεται ότι είχαν φύγει από εταιρίες συμφερόντων Μαρινάκη και συνεργατών του προς εταιρίες εμπλεκομένων στην υπόθεση της διακίνησης των 2,1 τόνων ηρωίνης μέσω του «Noor 1».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας, η κυρία Τζίβα είχε καλέσει τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου και να αντικρούσουν τα στοιχεία που έχει στα χέρια της.

Eνώπιον του ανακριτή

Στην επόμενη φάση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, καθώς, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε με έγγραφό της να ανατεθεί η δικογραφία στον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό. Σε κάθε περίπτωση, μετά την απολογία τους, ανακριτής και εισαγγελέας είναι εκείνοι που θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων. Παράλληλα, ο ανακριτής θα ανοίξει τη «βεντάλια» της έρευνάς του για την υπόθεση, καθώς, έπειτα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως Τζίβα, καλείται να διερευνήσει το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Αρνείται την εμπλοκή του

Σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

«Δεν υπάρχει εις βάρος μου ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη» υπογραμμίζει ο κ. Μαρινάκης και επισημαίνει: «Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται».

Ο εφοπλιστής αναφέρει ακόμη: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα, στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες».

«ΜΕ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ»

pari koyrtzidiΘύμα απαγωγής, με δράστες άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, καταγγέλλει ότι έπεσε ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης (φωτό), ο οποίος στις 14 Μαρτίου είχε αναρτήσει κείμενο για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας σχετικά με το «Noor 1» στην ιστοσελίδα piperata.gr που διαχειρίζεται. Οπως δήλωσε στο zougla.gr και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, μετά το δημοσίευμα δέχτηκε παρέμβαση από τον εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα, ο οποίος τού ζήτησε να «κατεβάσει» το κείμενο, πράγμα που έκανε. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος έκλεισε ραντεβού με τον εκδότη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για να συζητήσουν από κοντά το ζήτημα. Ομως, στο λόμπι τον περίμεναν, εκτός από τον κ. Πίκουλα, τέσσερις άνδρες της φρουράς Μαρινάκη, τρεις εκ των οποίων τον κύκλωσαν και ο τέταρτος κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, ο μπράβος απείλησε τη ζωή του λέγοντάς του ότι έχει πάνω του όπλο με σιγαστήρα και δεν θα φανεί απολύτως τίποτα, αν πυροβολήσει. Ο «φουσκωτός» τον διέταξε να μπει στο αυτοκίνητο του εκδότη για να κατευθυνθούν στα γραφεία της εφημερίδας, όπου ήδη βρίσκονταν οι άνδρες ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μαζί με τον Πίκουλα έφτασαν στα γραφεία και ο Κουρτζίδης ανάρτησε νέο δημοσίευμα, με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην Ασφάλεια όσα έζησε και επανέφερε το αρχικό του δημοσίευμα.

 offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...