«Πράσινο φως» για να κληθούν σε απολογία ο Μαρινάκης και τρεις συνεργάτες του για το ναρκόπλοιο «Noor 1»

❱❱ Ανοιξε ο δρόμος για να κληθούν σε απολογία ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι τρεις συνεργάτες του……οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματικές πράξεις που φέρεται ότι έχουν σχέση με την υπόθεση του «Noor 1», καθώς το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά απέρριψε τις αιτήσεις τους να ακυρωθεί η βαρύτατη ποινική δίωξη που τους έχει ασκηθεί, υποστηρίζοντας ότι έπασχε η προδικασία.

Αίσθηση προκάλεσε ότι το δικαστικό συμβούλιο χρειάστηκε περίπου τέσσερις μήνες για να απαντήσει στις αιτιάσεις του εφοπλιστή και των συγκατηγορουμένων του, καθώς η έρευνα για την υπόθεση του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης που πιάστηκε ποτέ στη χώρα μας είχε «παγώσει» όλο αυτό το διάστημα.
Ωστόσο, με την απόφασή τους οι δικαστές έβαλαν «σφραγίδα νομιμότητας» στην ποινική δίωξη που είχε ασκήσει η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του.

Η δίωξη αφορά εγκληματική οργάνωση που φέρεται, μεταξύ άλλων, ότι συνδέεται με τη χρηματοδότηση του φορτίου του θανάτου, σκέλος το οποίο δεν είχε φωτιστεί κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης για το ναρκόπλοιο. Η Ειρήνη Τζίβα, η οποία διενήργησε ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση και άσκησε στις 23 Μαρτίου τις διώξεις, απέδωσε κεντρικό ρόλο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στους συνεργάτες του.

Κατηγορίες

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι, κατά περίπτωση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακίνησης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες και το προσδοκώμενο όφελος των δραστών υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ και φέρεται ότι τελέστηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Ακολούθησαν οι αιτήσεις των κατηγορουμένων που επιχείρησαν να «εξαφανίσουν» την κακουργηματική δίωξη, ενώ στις 12 Μαΐου η εισαγγελική λειτουργός αντέκρουσε με νομικά επιχειρήματα τους ισχυρισμούς περί ακυρότητας των ερευνών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ