Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Το ναρκόπλοιο «Noor One» προκάλεσε αμνησία στις… πένες του Μαρινάκη

❱❱ Οι άνθρωποι που υπηρέτησαν με συνέπεια στο τέλος το καθεστώς Ψυχάρη άλλαξαν… αμπάρια και, ως μούτσοι της νέας διαπλοκής, συνεχίζουν τον κατήφορο εφαρμόζοντας τις εντολές του νέου υπόδικου αφεντικού τουςΚουβέντα δεν έγραψαν τα μέσα του γνωστού διαπλεκόμενου -και με θλιβερό ρόλο στην πολιτική και δημοσιογραφική ιστορία- συγκροτήματος για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, που απέρριψε στα τέλη Ιουλίου τις ενστάσεις ακυρότητας του Βαγγέλη Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του στην άσκηση διώξεων για την υπόθεση του αμαρτωλού ναρκόπλοιου «Noor 1». 

Η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Πειραιά και πλέον ακολουθεί η κύρια ανάκριση για τα σκοτεινά σημεία που αφορούν τους 2,1 τόνους ηρωίνη, αλλά και τους… περίεργους θανάτους και τους ανθρώπους που σχετίζονται με την υπόθεση, αλλά αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πέθαναν αιφνιδίως εννέα άνθρωποι που σχετίζονταν με το «Noor 1». Τον Ιούλιο του 2015 ο παραπληγικός Τούρκος, φερόμενος ως εγκέφαλος της μεταφοράς της ηρωίνης, Σερχάν Μπασκάλε πέθανε στον Ερυθρό Σταυρό. Νεκρός, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, είναι και ο καταζητούμενος Ιρανός giannousakisΑχμέντ Σαχίντ, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 δολοφονήθηκαν η 19χρονη κόρη Τούρκου εμπόρου ναρκωτικών και ο 23χρονος οδηγός του στην Κωνσταντινούπολη. Τρεις μήνες αργότερα βρέθηκαν νεκροί δύο νεαροί Τούρκοι, φερόμενοι ως δράστες της διπλής δολοφονίας. Καταμεσής του δρόμου είχε δολοφονηθεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2014 στο Αμστερνταμ ένας 50χρονος που φέρεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση, ενώ ο 32χρονος Ινδός Shirastava Deubrat Kuma, α’ μηχανικός του πλοίου, «έσβησε» στο Τζάνειο τον Απρίλιο του 2016.

Το αιματηρό σκηνικό μεταφέρθηκε έναν μήνα μετά στο Ντουμπάι, όπου ένας Ιρανός μεσίτης βρέθηκε «γαζωμένος» με επτά σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του στη μαρίνα.
Αλλά ξεχάσαμε ότι αυτά τα έγραφαν «Τα Νέα» και «Το Βήμα» πριν αλλάξουν αφεντικό… Τώρα επικρατεί ο νόμος της Καμόρα και της σιωπής.

Ξοφλημένοι

Οι άνθρωποι που υπηρέτησαν με συνέπεια στο τέλος το καθεστώς Ψυχάρη (και όχι μόνο), που άφησε χρέη 200 και πλέον εκατομμυρίων και τους περισσότερους από τους εργαζομένους του απλήρωτους, άλλαξαν… αμπάρια και ως μούτσοι της νέας διαπλοκής συνεχίζουν τον κατήφορο εφαρμόζοντας τις εντολές του νέου υπόδικου αφεντικού τους.

Οι ξοφλημένοι νταβατζήδες τού χθες, που κατάπιαν τα γραφόμενά τους για τον Μαρινάκη και για την υπόθεση «Noor 1» παθαίνοντας… αμνησία, θέλουν να παραδώσουν επίσης μαθήματα ηθικής και επιχειρηματικότητας. Οργιάζοντας σε δουλικότητα, κάνουν το άσπρο μαύρο με αφορμή την αίτηση του Δημοκρατικού Τύπου για τη ρύθμιση των χρεών του σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, όπως έχουν κάνει εκατοντάδες εταιρίες και χιλιάδες πολίτες, θεωρώντας ότι έτσι θα μας φοβίσουν και θα μας απειλήσουν.

Με τρόπο ανήθικο, αφήνεται να εννοηθεί στο άρθρο ότι ο Ομιλος Φιλιππάκη έχει επιλέξει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση (!) με απώτερο στόχο να έχει ευνοϊκή μεταχείριση ως προς τις υποχρεώσεις του.

Περισσεύει, όπως φαίνεται, το θράσος των ιθυνόντων του συγκεκριμένου ομίλου, που προχωρά σε υποδείξεις και κατακρίνει τις ενέργειες των ανταγωνιστών, αντί να κοιτάξει τα του οίκου του. Την ίδια ώρα, βέβαια, λησμονούν ότι οι ίδιοι έχουν καταντήσει γραφείο Τύπου υπόδικων επιχειρηματιών. Γι’ αυτό δεν έγραψαν ποτέ για τα «κατορθώματα» του κ. Ψυχάρη… Θέλουμε, λοιπόν, να τους διευκρινίσουμε, αν το θολωμένο μυαλό τους (…) τούς επιτρέπει να σκέφτονται ακόμα, ότι η μόνη πολιτική επιλογή του Ομίλου Φιλιππάκη είναι ο σεβασμός στην ενημέρωση και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Βρόμικος ρόλος

Με τον διαχρονικό βρόμικο ρόλο του ΔΟΛ και τους Καματερούς της δημοσιογραφίας και της διαπλοκής θα ασχοληθούμε εκτενώς προσεχώς. Αλλά, να μιλάνε οι άνθρωποι του… ΔΟΜ για ήθος, χωρίς να έχουν απεξαρτηθεί από τη νοσηρή κατάσταση όπου τους οδηγεί το νέο τους αφεντικό, είναι ο ορισμός της γραφικότητας. Αποτελεί κατάντια να θεωρεί ότι όλοι φουμάρουμε τον ίδιο… καπνό ο εκδότης (!) που έκλεισε εφημερίδες σε χρόνο-ρεκόρ, και μάλιστα πριν από την ώρα τους, για να γλιτώσει τις αποζημιώσεις λίγων χιλιάδων ευρώ, και συνεχίζει να τρομοκρατεί τους εργαζομένους με σωρεία απολύσεων.

Από τη στιγμή που ο υπόδικος επιχειρηματίας ανέλαβε τη διαχείριση των μέσων του συγκροτήματος («Το Βήμα», «Τα Νέα», περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), τα μοναδικά… νέα του ομίλου είναι οι… απολύσεις! Ταυτόχρονα, έχει βουίξει ο τόπος για συμβάσεις ξεφτίλας και ντροπής που έκαναν στους εργαζομένους, στους οποίους δεν αναγνώρισαν ούτε την προϋπηρεσία τους.

Για να μην αναφερθούμε στην αθλιότητα και την αλητεία με το λουκέτο στον Bήμα FM και τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδιναν, τα κόλπα με τις κυκλοφορίες που καταγγέλλονται από την ώρα που πήρε το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου και άλλα πολλά.

Την τελευταία εβδομάδα έγινε γνωστό ότι έγιναν 12 νέες απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών στο «Βήμα» και στα «Νέα», που φυσικά έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που έγιναν τον περασμένο μήνα. Βλέπετε, ο… ευαίσθητος και φιλάνθρωπος επιχειρηματίας έπρεπε να κλείσει σπίτια για να κάνει δωρεές!

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...