«Πικρό» τέλος σε μια γλυκιά ιστορία…

❱❱ Βγαίνει στο σφυρί στις 21 Νοεμβρίου το «στρατηγείο» των ιστορικών ζαχαροπλαστείων ΠαπασπύρουΟ επικείμενος πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της ιστορικής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Παπασπύρου φέρνει «πικρό» τέλος σε μια γλυκιά ιστορία 78 ετών. Στις 21 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το ακίνητο στις Aχαρνές, το οποίο αποτελεί την έδρα αλλά και την «καρδιά» της εταιρίας, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία, τα τμήματα παραγωγής, οι αποθηκευτικοί χώροι και ένα από τα τέσσερα καταστήματα λιανικής της αλυσίδας.

Οι επιπτώσεις της κρίσης δεν άφησαν ανέγγιχτα τα ζαχαροπλαστεία Παπασπύρου, οι ιδιοκτήτες των οποίων δίνουν σήμερα σκληρή μάχη για να τα κρατήσουν ζωντανά. Το φημισμένο ακίνητο των Αχαρνών εκπλειστηριάζεται με τιμή πρώτης προσφοράς στα 630.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Eθνική Tράπεζα ύστερα από αναγκαστική κατάσχεση για χρέος 79.570 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ της ETE έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης για ποσό 950.000 ευρώ, τον Iούλιο του 2008, δηλαδή με την έναρξη της κρίσης, ενώ υπάρχει κι άλλη προσημείωση υπέρ T Bank ATE το 2011, καθώς και αναγκαστικές κατασχέσεις για οφειλές στο IKA.
Η εταιρία πάντως, όπως υποστηρίζει, έχει προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών της και ως εκ τούτου ο προγραμματισμένος για τις 21 Νοεμβρίου πλειστηριασμός θα αναβληθεί.

Η ιστορία των θρυλικών εκλέρ, του πασίγνωστου παγωτού και γενικότερα των ζαχαροπλαστείων όπου έδινε ραντεβού σύσσωμη η κοσμική Αθήνα άρχισε τη δεκαετία του ’40, όταν ο Aθανάσιος Παπασπύρου ίδρυσε το πρώτο παραδοσιακό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.

Στο Σύνταγμα

Μία δεκαετία αργότερα δημιούργησε πρότυπο εργοστάσιο παγωτού, άνοιξε κατάστημα στο Σύνταγμα και ανέλαβε την εκμετάλλευση της Aίγλης του Zαππείου. Τη δεκαετία του ’70, ο γιος του Kωνσταντίνος μετέτρεψε το μαγαζί του Συντάγματος σε σήμα κατατεθέν της πλατείας, ενώ λίγο αργότερα εισήλθε δυναμικά στην παραγωγή ψωμιού και αρτοποιημάτων καθώς και στον τομέα του καθημερινού φαγητού.

Από το 2000 και μετά η εταιρία μετέφερε τις δραστηριότητές της σε καταστήματα λιανικής πώλησης, ενώ δημιουργήθηκαν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στις Αχαρνές.

Στο τιμόνι της αλυσίδας βρίσκονται σήμερα και οι γιοι του Κωνσταντίνου Παπασπύρου, Θανάσης και Φίλιππος, που πλαισιώνουν τον πατέρα τους στη διοίκηση της εταιρίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Νέα δεξαμενόπλοια για την Aegean Shipping

Η Aegean Shipping με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου υπέγραψε...

Άλλες δύο γυναίκες έχουν μηνύσει τον ανώμαλο γυναικολόγο της Ρόδου

Τελειωμό δεν έχουν οι μηνύσεις εις βάρος του σεξομανούς γυναικολόγου της...

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν»...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια...

Δικαστής σχόλασε γάμο λόγω ανικανότητας στον… έρωτα

Τον γάμο θρησκευόμενου ζευγαριού ακύρωσε δικαστήριο του Καναδά λόγω της ανικανότητας...