Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Νεκρός ο γιος της Τίνα Τέρνερ – Έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν...

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο γιος της...

Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας: «Ο άνθρωπος που σκότωσε το παιδί...

Η μητέρα της άτυχης Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο...

Νίκος Μακρόπουλος: «Δεν θυμάμαι αν έχω απιστήσει»

Ο Νίκος Μακρόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Happy...

«Φως στο Τούνελ»: Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση του Άλεξ, δεκαέξι χρόνια...

Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη έρχεται...

Εξώδικο του Ευάγγελου Μαρινάκη στην Espresso – Η απάντηση της εφημερίδας μας

❱❱ Εξώδικο απέστειλε στη Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. και στην εφημερίδα μας ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, με το οποίο διαμαρτύρεται (με καθυστέρηση σχεδόν τριών μηνών) για άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 6.8.2018…… με τον τίτλο «Δεν θα υποκύψουμε στην εγκληματική συμμορία του Τύπου!». Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ηδη από τον τίτλο του καταφρονητικού αυτού άρθρου κατ’ εμού επιστρατεύεται η συκοφαντία, με την αναφορά σε “εγκληματική συμμορία του Τύπου”. Αναφορά η οποία συνδέεται ευθέως με το πρόσωπό μου, ως δήθεν καθοδηγητή δημοσιογραφικών μέσων, στην πρώτη μόλις πρόταση του ανωτέρω άρθρου. Η χρήση όρων που προσιδιάζουν σε παράνομη και αξιόποινη συμπεριφορά είναι η μέθοδος σπίλωσης του ονόματός μου που προκρίνετε συνειδητά για να με πλήξετε.

Τη συνειδητή σας αυτή επιλογή επαναλαμβάνετε στη συνέχεια του άρθρου με τη δήλωσή σας περί ύπαρξης δήθεν “βρόμικων πιέσεων μιας εγκληματικής συμμορίας που έχει στηθεί στον Τύπο” σε βάρος του “Ομίλου σας”. Δήλωση που συσχετίζετε και στη συνέχεια του άρθρου, τεχνηέντως και δολίως, με το πρόσωπό μου, αναφέροντας ομοίως κατά τρόπο συκοφαντικό ότι δεν θα τους επιτρέψετε να καταστρέψουν τον Τύπο και την πατρίδα μας (!!!), όπως έπραξαν με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τη διαδοχή ψευδών και προσβλητικών για το πρόσωπό μου γεγονότων, έστω και αορίστως, χωρίς φυσικά να δύνασθε να παρουσιάσετε οποιοδήποτε συγκεκριμένο περιστατικό που να στηρίζει τις αβάσιμες και εξυπηρετούσες άλλες σκοπιμότητες θέσεις σας, συμπληρώνει η ονομαστική πάλι αναφορά σε εμένα ως καθοδηγητή «επιθέσεων» με δεκάδες δήθεν συκοφαντικά δημοσιεύματα, χρηματοδοτούμενες από αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια. Μάλιστα, τον συκοφαντικό αυτό ισχυρισμό διανθίζετε με την προσποιητή κλήση των αρμοδίων αρχών να ελέγξουν αυτές τις πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου δήθεν να διαφυλάξουν το θεσμικό πλαίσιο στα ΜΜΕ, σαφώς εννοώντας ότι οι πηγές αυτές είναι παράνομες για να απαιτούν τον έλεγχο των αρχών! […]

Δημοφιλείς ειδήσεις  Χριστούγεννα στα καταστήματα ΟΠΑΠ με ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ

Την ίδια ημέρα, στην εφημερίδα “ESPRESSO” δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο άρθρο υπό τον τίτλο στην πρώτη σελίδα “Το ναρκόπλοιο ‘Noor One’ προκάλεσε αμνησία στις… πένες του Μαρινάκη”, παραπλεύρως του πρωτοσέλιδου αυτού τίτλου παρατίθεται φωτογραφία μου και κάτω από αυτόν εικόνα του πλοίου, στο οποίο αναφέρεται και παραπομπή του αναγνώστη στη σελίδα 10 της εφημερίδας. Στις σελίδες 10 και 11 δε, υπό τον τίτλο “Το ‘Noor One’ προκάλεσε αμνησία!”, δημοσιεύεται άρθρο το οποίο κατατείνει στη σύνδεση του προσώπου μου με τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που μεταφέρθηκε με το εν λόγω πλοίο, αφού προς τούτο αρκεί ο τίτλος του άρθρου και η παρατιθέμενη στη σελίδα 10 ευμεγέθης φωτογραφία. Στη φωτογραφία αυτή παρατίθεται η φωτογραφία μου προ της οποίας οι σάκοι που περιείχαν τα ναρκωτικά και το πλοίο που τα μετέφερε. Το μοντάζ αυτό τη σκοπιμότητα κατασυκοφάντησής μου και μόνο υπηρετεί, αφού αρκεί για τη διαμόρφωση της αντίστοιχης πεποίθησης στον αναγνώστη. […]

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την επίμονη προσήλωσή σας στην με κάθε τρόπο προσβολή της προσωπικότητάς μου, διότι τα ανωτέρω άρθρα και η χρησιμοποιούμενη σε αυτά φρασεολογία προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, κατά παράβαση τόσο των διατάξεων των άρθρων 57, 59, 914, 919, 920 και 932 Α.Κ. όσο και αυτών των άρθρων 362-363 του Ποινικού Κώδικα.

Σας ΚΑΛΩ όπως, εντός διαστήματος πέντε (5) ημερών από τη λήψη της παρούσας, επανορθώσετε τη σε βάρος μου προσβολή με τις παραπάνω δημοσιεύσεις, μέσω αφενός της οριστικής απόσυρσής τους από την ιστοσελίδα σας, αφετέρου δε της ανάρτησης νεότερου, ρητού, ανακλητικού και αποκαταστατικού δημοσιεύματος», στο οποίο θα αναφέρετε ότι “ανακαλούμε τα όσα ψευδή και ανυπόστατα αναφέρονται στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 6.8.2018 με τίτλο ‘Δεν θα υποκύψουμε στην εγκληματική συμμορία του Τύπου’”…»

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Κιβωτός του Κόσμου»: Κραυγή μητέρας από την Πάτρα - «Φοβάμαι για τα παιδιά μου»

Η απάντηση της εφημερίδας μας

Κακώς διαμαρτύρεται ο κ. Μαρινάκης για τη χρήση του όρου «υπόδικος» και για τη σύνδεση του προσώπου του με βρόμικες υποθέσεις του ποδοσφαίρου και της δημόσιας ζωής, οι οποίες ως τέτοιες ελέγχονται ποινικά. Αυτό δεν συνιστά συκοφαντία, αλλά πραγματικότητα με βάση τις ενέργειες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Προσφάτως ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, ύστερα από μακρά διαδικασία, πρότεινε την παραπομπή του κ. Μαρινάκη σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. Οσο για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor Οne», είναι γνωστό ότι ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα προ μηνών προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για εμβάσματα προς τον καταδικασμένο ισοβίτη Γιαννουσάκη. Η υπόθεση αυτή παραμένει σε εκκρεμότητα, ενώ επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οσο για τις ευθύνες του στον χώρο του Τύπου, επίσης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης του μοναδικού πρακτορείου διανομής που έχει πολλάκις καταγγελθεί για παρατυπίες ή παραλείψεις, οι οποίες οδήγησαν σειρά εφημερίδων στην απόφαση να αποσυρθούν από τις ανακοινώσεις των κυκλοφοριών. Επιπλέον, οι μέθοδοι που ακολουθεί μέσω των δικών του εφημερίδων ή αυτών που κατέχουν «φίλοι» του, τους οποίους έχει χρηματοδοτήσει, έχουν στόχο την εξόντωση των «αντιπάλων» και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Επομένως, ο κ. Μαρινάκης, αντί να διαμαρτύρεται (για λόγους εντυπώσεων και πιθανόν εκφοβισμού), καλό θα ήταν να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα των δικαστικών και άλλων εκκρεμοτήτων που έχει. Η δημοσίευση της αλήθειας δεν συνιστά συκοφαντία.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ημίγυμνος ο πάτερ Αντώνιος σε ερημική παραλία με τα παιδιά

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις πριβέ εξορμήσεις του πατρός Αντωνίου σε...

Την «τσακώσαμε» να ψωνίζει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι

Η γνωστή ηθοποιός ντυμένη με φόρμες και χωρίς ίχνος...

Είναι γονείς Ελληνίδας πρωταγωνίστριας – Μοιάζει τρομερά με τη μαμά της

Το ζευγάρι της φωτογραφίας είναι γονείς γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού. Αν...

Ο Τσάκας του «Big Brother» ξέσπασε: «Καταστράφηκα από τη δεύτερη σύζυγό μου»

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γνωστός ως Τσάκας ήταν  ο νικητής...

Βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της κόρη Έλληνα τραγουδιστή

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο χαμός της κόρης...

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή νυχτοπερπάτησε με την κουνιάδα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή νυχτοπερπάτησε με τον Θέμη Σοφό και...