Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Το κουτσό «άλογο» του αυτοκράτορα Βαγγέλη!

❱❱ Το… παιδί του λαού που έγινε εκδότης, «φίλος» εφοπλιστών, ταβερνιάρης και συνεργάτης καταδικασμένων σε υποθέσεις ναρκωτικών
❱❱ Οποτε επιστρέφει στις Λουσακιές Κισσάμου Χανίων, στο χωριό του, φοράει τον μανδύα του σπουδαίου για να θαμπώνει τους συγχωριανούς του

Είναι μεσημέρι Τετάρτης, μόλις έχουν τελειώσει τα μαθήματα στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και μια παρέα σπουδαστών στέκεται στη γωνία, Ομήρου και Ακαδημίας, κάτω από το παλιό κτίριο της σχολής.

Συζητούν μάλλον λίγο προβληματισμένοι για το μέλλον τους. Είναι όμως άνοιξη, συγκεκριμένα η άνοιξη του 1995, και οι νέοι… βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να διασκεδάσουν τις ανησυχίες τους: με συνάξεις σε σπίτια, με βραδιές σε μπαράκια, με βόλτες…

Υπάρχουν, όμως, και οι πιο ιδιόμορφες περιπτώσεις νέων, όπως αυτή του σπουδαστή Γιάννη Κουρτάκη (μελλοντικός εκδότης, «φίλος» εφοπλιστών, περιστασιακός ταβερνιάρης, σκανδαλώδης δανειολήπτης, επιχειρηματικός σαλτιμπάγκος, συνεργάτης καταδικασμένων σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, αλλά τελικά -όπως διατείνεται- απλά ένα παιδί του λαού), που διασκεδάζουν την ανησυχία τους σε πιο ανορθόδοξα μέρη, όπως ο ιππόδρομος.

Αποφάσεις

Ο νεαρός Γιαννάκης, ομολογουμένως εξαιρετικά κομψότερος σε κιλά τότε, αλλά σταθερά περιορισμένου αναστήματος, βιάζεται να αποχωριστεί από την παρέα για να κατηφορίσει στην Πανεπιστημίου και να πάρει το λεωφορείο που οδηγεί στον ναό του τζόγου. Εχει ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό για το επαγγελματικό μέλλον του με τους υπολοίπους. Και πιθανόν επειδή πίστευε -και ορθώς, με βάση τις γνώσεις και τις ικανότητές του- ότι θα δυσκολευτεί να χτίσει το μέλλον του στη δημοσιογραφία, έχει πάρει κάποιες αποφάσεις.

Οπως εξομολογείται στους συνσπουδαστές του, είναι έτοιμος να δώσει το ειδικό τεστ προκειμένου να προσληφθεί ως τζόκεϊ στους αγώνες των ιπποδρομιών, καθώς ο σωματότυπός του μοιάζει ιδανικός για το επάγγελμα. Και θα το κάνει, θα δώσει τις αναγκαίες εξετάσεις, όπως τουλάχιστον θα εξομολογηθεί και πάλι, στην ίδια παρέα, αργότερα. Δυστυχώς, όμως, αποτυγχάνει. Οχι γιατί δεν ήταν αρκετά περιορισμένου αναστήματος, όπως απαιτούν οι αυστηρές προδιαγραφές του επαγγέλματος, αλλά γιατί δεν ήταν αρκετά αδύνατος.

Επαφές με Ντόρα

Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο γεγονός, για το οποίο περηφανεύεται τακτικά στους συνσπουδαστές του: η φιλική σχέση που έχει αναπτύξει με τον συντοπίτη του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και κυρίως με την κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήταν πάντα λιγότερο επιλεκτική στις παρέες της. Οποτε έχει ραντεβού στο γραφείο του θανόντος προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για καφέ δεν ξεχνά να «πετάξει» την πληροφορία στον αέρα, για να αυξήσει το… υπαρξιακό «μπόι» του στα μάτια της παρέας.

Στο πρόσωπό του η οικογένεια Μητσοτάκη (όχι ο Κυριάκος, που δεν εμπλέκετο τότε) μοιάζει να έχει ανακαλύψει όχι απλά τον συνεχιστή του Κακαουνάκη, αλλά τον τραχύ και άξεστο εκείνο νέο που διψά για επιτυχία, με όλα τα μέσα, τα οποία φυσικά αγιάζονται από τον σκοπό.

Και πράγματι, τα μέσα που χρησιμοποιεί κινούνται στην καρδιά της ανομίας: σκανδαλώδεις δανειοληψίες από τράπεζες εν καιρώ κρίσης, πλάτες από περίεργες πηγές, αρθρογραφία γεμάτη χολή και συχνά στις παρυφές της απειλής και της εκβίασης, αμέτρητες δυσφημήσεις και εταιρικά ταχυδακτυλουργικά μέσω των οποίων ελπίζει προφανώς τον τελευταίο καιρό να αποφύγει τη Δικαιοσύνη και να γλιτώσει τα οικονομικά του ανοίγματα, τα οποία παράλληλα προσπαθεί να κρύψει από τον εφοπλιστή φίλο του.

Ο σκοπός, από την άλλη, είναι ένας: Κάθε φορά που επιστρέφει στις Λουσακιές Κισσάμου, Χανίων, στο χωριό του, ενδυόμενος τον μανδύα του σπουδαίου, να θαμπώνει τους συγχωριανούς του.

Οταν, όμως, ο αυτοκράτορας είναι γυμνός, θα βρεθεί πάντα κάποιος να το φωνάξει! Αφήστε που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τον αυτοκράτορα, αλλά για τον ιπποκόμο του… Ναι, η πρώτη αγάπη -ο ιππόδρομος, στη συγκεκριμένη περίπτωση- δεν ξεχνιέται. Ισως γι’ αυτό μεταφέρει με εξαιρετική άνεση ιπποδρομιακές πρακτικές στις δήθεν εκδοτικές του δραστηριότητες, που έτσι κι αλλιώς έχουν ως μοναδικό στόχο να προσφέρουν κάλυψη σε σκοτεινά επιχειρηματικά κέντρα.

Η ιστορία που θα διηγηθούμε τις επόμενες μέρες δεν είναι απλά πρωτόγνωρη για τον ελληνικό Τύπο, αλλά τρομακτική. Είναι η στιγμή που για πρώτη φορά οι κανόνες του υποκόσμου προσπαθούν να πλασαριστούν ως κανονικότητα και να μετατρέψουν τον δημόσιο διάλογο… σε στάβλο.

O ΜΑΓΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΛΑΓΟ (ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ) ΑΠΟ ΚΑΠΕΛΟ

Η μεγάλη έξοδος για τον Γιάννη Κουρτάκη στον μαγικό κόσμο της επωνυμίας γίνεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2012, όταν κυκλοφορεί η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Αν εξαιρέσει κανείς έναν μικρό αριθμό ανθρώπων στη δημοσιογραφική πιάτσα, που τον γνώριζαν, ο υπόλοιπος κόσμος ένιωθε -περίπου- σαν να είχε δει μάγο… να βγάζει λαγό από καπέλο. Εάν, για παράδειγμα, ήταν σε ένα χωριό, στην Κρήτη, και εμφανιζόταν έτσι… από το πουθενά, οι γιαγιάδες σίγουρα θα τον ρωτούσαν: «Εσύ, μπρε κοπέλι, τίνος είσαι;» Γιατί κάποιου ήταν!

Οι επτά δουλειές

Και κανείς φυσικά δεν πίστεψε αυτό που ο ίδιος ισχυρίστηκε μερικά χρόνια αργότερα, ότι δηλαδή έκανε επτά δουλειές και έτσι κατάφερε να συγκεντρώσει το κεφάλαιο για το εκδοτικό εγχείρημα. Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιο ότι δημοσιογραφικά σάιτ αρχικά κάνουν ξεκάθαρα αναφορά στο νέο εγχείρημα… του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την αποχώρησή του από τον Σκάι.

Από τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς τα σάιτ κάνουν λόγο για την επιθυμία του Γιάννη Κουρτάκη να επεκταθεί στο ραδιόφωνο, πάντα «με χρήματα του φίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη», όπως αναφέρουν.

Εμφάνιση-παρωδία

Από τότε έως σήμερα μεσολάβησαν πολλά: Αποτυχημένες εκδόσεις και λοιπές δραστηριότητες (όπως η ταμπλόιντ εφημερίδα «Freddo», η εκκλησιαστική «Κιβωτός της Ορθοδοξίας», η πολιτική «Ελευθερία του Τύπου», η οικονομική «Επένδυση», αλλά και μια ταβέρνα με κρητικά εδέσματα στη Νέα Σμύρνη), καταδικαστικές αποφάσεις που του κόστισαν αρκετά έτη φυλάκισης και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, και μία εμφάνιση-παρωδία στην εξεταστική της Βουλής, όπου δεν κατάφερε να δικαιολογήσει το δάνειο ύψους 960.000 ευρώ που πήρε το 2014 από την Εθνική Τράπεζα για το στήσιμο του ραδιοφώνου Παραπολιτικά FM.

Και, εν τέλει, οικονομικές και δικαστικές περιπέτειες που θα τον κάνουν να μετατραπεί ο ίδιος σε μάγος, για να εξαφανιστεί αυτή τη φορά.

Εδώ… «Παραπολιτικά», εκεί… «Παραπολιτικά», πού είναι τα «Παραπολιτικά»;

Από τις 16 Ιουνίου του 2018 η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σταματάει να εκδίδεται από την εταιρία Παραπολιτικά Α.Ε. H έκδοση μεταφέρεται στην εταιρία Ελευθερία του Τύπου Εκδοτική Α.Ε., η οποία αρχικώς δημιουργήθηκε για να στεγάσει τη μεγάλη εκδοτική αποτυχία «Ελευθερία του Τύπου». Περίπου έναν μήνα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου, ανακοινώνεται ότι η εν λόγω εταιρία αποκτά νέο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο δεν συμμετέχει καν ο Γιάννης Κουρτάκης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο Παναγιώτης Τζένος.

Πώς θα αποπληρωθούν;

Στον ισολογισμό του 2017 η εταιρία Παραπολιτικά Α.Ε., που ως βασική της δραστηριότητα είχε την έκδοση της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (σ.σ.: ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά εκπέμπει από την εταιρία Παρά Ενα Εκδόσεις – Υπηρεσίες διαδικτύου ΕΠΕ), εμφάνιζε στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ποσό ύψους περίπου 6.500.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα 238.796,70 ευρώ αφορούν τραπεζικά δάνεια, τα 1.005.344,11ευρώ φόρους, τα 351.336,36 ευρώ χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και τα 2.871.516 ευρώ εμπορικές υποχρεώσεις. Τώρα που η βασική δραστηριότητα της εταιρίας Παραπολιτικά, δηλαδή η εφημερίδα, μεταφέρθηκε, πώς θα αποπληρωθούν όλα αυτά; Ή μήπως δεν θα αποπληρωθούν; Θα μάθουμε προσεχώς…

Ο ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΖΟΚΕΪ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Ο ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΖΟΚΕΪ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΜΕΡΟΣ 3ο)

Ο ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΖΟΚΕΪ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΜΕΡΟΣ 4ο)

offer

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...