Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Ο ένοχος «γείτονας» του Κουρτάκη για το «Noor 1»

❱❱ Οι «κόκκινες γραμμές» του «αυτοδημιούργητου» εκδότη, ο… φόρος τιμής στις μανάδες των άλλων και ο φίλος που στα δύσκολα φαίνεται«Με τη μάνα σου που μαστούρωνε και την παίρνανε παρτούζα στον ΣΥΡΙΖΑ μου είπαν ότι έχουν σχέση. Τι δράμα να έχεις μάνα πόρνη και μέσα στα ναρκωτικά».
Γιάννης Κουρτάκης, twitter, 8 Μαΐου 2018

«Γιάννη, γιάντα ‘σαι αράθυμος, Γιάννη γιάντα μαλώνεις;
Πώς να μην είμ’ αράθυμος και πώς να μη μαλώνω;
Ολημερνίς στον πόλεμο και κάθ’ αργά στη βίγλα»!
Ριζίτικο, τση Κρήτης…

Ο «αυτοδημιούργητος» εκδότης Γιάννης Κουρτάκης αναρτά στο διαδίκτυο ένα σχόλιο για κάποιους χρηματοδότες που -όπως ισχυρίζεται- βρίσκονται πίσω από την έκδοση εφημερίδας που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι είτε υπόδικοι είτε καταδικασμένοι.

Χωρίς, φυσικά, να δίνει ονόματα. Ενας χρήστης του διαδικτύου τού απαντά με ειρωνική διάθεση, υπενθυμίζοντάς του την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1». «Εχουν καμία σχέση με 2,1 τόνους ηρωίνη, με απειλές και απαγωγές δημοσιογράφων και με εγκληματικές οργανώσεις αυτοί ο “επενδυτές”, έγκριτε κι ανεξάρτητε δημοσιογράφε;» γράφει συγκεκριμένα ο χρήστης. Και καθώς πλησιάζει η Γιορτή της Μητέρας, ο «αυτοδημιούργητος» εκδότης αποφασίζει με τον παραπάνω τρόπο να αποδοθεί ένας φόρος τιμής στις μανάδες… των άλλων.

Είναι προφανές: Ο Γιάννης, που ονειρευόταν όταν ήταν μικρός να γίνει τζόκεϊ και δεν τα κατάφερε, θίγεται! Και η γλώσσα που θα αναδυθεί από το είναι του είναι η ιπποδρομιακή. Η αντίδραση εναντίον του, στο twitter, θα είναι σφοδρή. Ετσι ο «αυτοδημιούργητος» (πάντα) εκδότης θα φροντίσει να βάλει αυτό που οι ψυχολόγοι ορίζουν ως κόκκινες γραμμές. «Δύο πράγματα δεν είναι ανεκτά. Η οποιαδήποτε αιχμή περί ναρκωτικών και παιδεραστίας» θα απαντήσει. Οι κόκκινες γραμμές έχουν ένα χαρακτηριστικό: για να ονομάζονται κόκκινες, δεν πρέπει να μετακινούνται.

Για παράδειγμα, μερικούς μήνες μετά, στην περίπτωση του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία, δεν ακολούθησε την «κόκκινη γραμμή» του. Προσπαθώντας να κάνει τον αρεστό στην ηγεσία της Ν.Δ., έκανε κανονικά το παγόνι. Το παγόνι είναι πτηνό της οικογένειας των ορνιθόμορφων και φαίνεται πως το αγαπά ιδιαιτέρως, αφού συχνά το μιμείται.

Και ας πάμε και στην άλλη «κόκκινη γραμμή». Περίπου 2,5 χρόνια πριν από το τουιτάρισμά του, δηλαδή τον esr 1505 015 cmykΟκτώβριο του 2016, η «Espresso» δημοσιεύει ρεπορτάζ που αποκαλύπτει πως ο Γιάννης Κουρτάκης προτιμά για «city break» ένα καλόγουστο καφέ και ρεστοράν του Ψυχικού. Εκεί τον εντοπίζει δημοσιογραφικό μάτι να συζητά με τον επιτυχημένο δικηγόρο Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη, αλλά και με τον Αιμίλιο Κοτσώνη.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης και ο Γιάννης Κουρτάκης έχουν πολλά κοινά: κοινούς φίλους (τον Βαγγέλη Μαρινάκη), κοινούς γείτονες (τον Βαγγέλη Μαρινάκη), καθώς μέχρι το 2015 στεγάζονταν και οι δυο στη μαγική Ιάσονος 2 στον Πειραιά (δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη), αλλά και κοινό επαγγελματικό παρελθόν και παρόν (κάτω από τις φτερούγες του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες). Εχουν, ωστόσο, και μία διαφορά: Ο Αιμίλιος Κοτσώνης έχει καταδικαστεί, πρωτόδικα, σε 10 χρόνια για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».

Στη δίκη, πάντως, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Εφετείο ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Κατσούλης, ανέφερε πως η εικόνα που είχε ήταν «ότι ο Κοτσώνης είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση του «Noor1», την επίδικη περίπτωση». Τίποτα από αυτά, όμως, δεν φαίνεται να μπαίνει εμπόδιο στη σχέση τους. Ο Γιάννης Κουρτάκης μοιάζει, σε αυτή την περίπτωση, να τα ανέχεται όλα.

Η απλή μέθοδος των τριών

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης υπήρξε παράγοντας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τον Σεπτέμβριο του 2010 ορίστηκε «υπεύθυνος στο τμήμα προμηθειών και όχι μόνο», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής. Ο ρόλος του δεν ήταν ξεκάθαρος, επομένως όλοι υπέθεσαν πως απλά ήταν ο στενός συνεργάτης του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη. Εξάλλου, στενό συγγενικό πρόσωπο του Κοτσώνη ήταν μεταξύ των νονών που βάφτισαν το τρίτο παιδί της οικογένειας Μαρινάκη, μόλις έναν χρόνο πριν. Ανεπίσημα, ο Αιμίλιος Κοτσώνης σταματά από την ΠΑΕ το 2014, δηλαδή λίγο προτού συνδεθεί το όνομά του με το φορτίο του θανάτου.

Οι κακές γλώσσες -πάλι- θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι ο επιχειρηματίας που κρύβεται πίσω από τη free press εφημερίδα «Metro», η οποία εκδίδεται από την εταιρία Metrorama ΕΠΕ, αγοράστηκε από πολυεθνική εταιρία γύρω στο 2010, στεγάστηκε αρχικά στους Αμπελοκήπους και νόμιμoς εκπρόσωπός της ήταν και είναι ακόμα (;) ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Το κεφάλαιο της εταιρίας ήταν 5.000.000 ευρώ. Βέβαια, ο Αιμίλιος Κοτσώνης δεν κλήθηκε ποτέ στην Εξεταστική Επιτροπή για να μας εξηγήσει πόσες δουλειές έκανε για να το συγκεντρώσει. Αν και η εξίσωση πρέπει θεωρητικά να είναι εύκολη:
1.200.000 ευρώ = 7 δουλειές
5.000.000 ευρώ = Χ;

Εν πάση περιπτώσει, εκεί ανταμώνουν οι επαγγελματικοί δρόμοι των δύο ανδρών, αφού από την πρώτη μέρα της εξαγοράς ο Γιάννης Κουρτάκης τοποθετείται σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας, ενώ εκδότης τοποθετείται ο Παναγιώτης Τζένος, που σήμερα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ελευθερία του Τύπου Εκδοτική Α.Ε., από την οποία εκδίδεται η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Και επειδή στο ερώτημα «τι είναι καλύτερο από δύο γείτονες;» η απάντηση είναι σταθερά «τρεις γείτονες», γιατί, όπως έλεγε και o Andy Warhol, «one is a company, two is a crowd, and three is a party», ο Αιμίλιος Κοτσώνης μεταφέρει την έδρα της εταιρίας στην Ιάσονος 2, όπου στεγάζεται η νεοσύστατη εταιρία του Γιάννη Κουρτάκη. Για να μην ξεχνιόμαστε, στην Ιάσονος 3 στεγάζεται η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κάπως έτσι ο εύθικτος για τα ναρκωτικά Γιάννης Κουρτάκης αποκτά και διατηρεί για χρόνια έμμισθη σχέση και μοιράζεται επαγγελματικά την ίδια σκέπη με έναν άνθρωπο που έμελλε να καταδικαστεί για συμμετοχή σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Ακυβέρνητο καράβι

Στα τέλη του 2016 δημοσιοποιείται μια σειρά από συνομιλίες μεταξύ του βαρυποινίτη Μάκη Γιαννουσάκη και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στις οποίες ο Γιαννουσάκης τοποθετούσε στο κάδρο της υπόθεσης τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του «Noor 1». Τo καλοκαίρι του 2017, όμως, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, εκδότης του περιοδικού «Unfollow» και υπάλληλος -όχι φίλος αυτός- στα μέσα ενημέρωσης που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Μαρινάκης, δηλαδή στην εταιρία Alter Ego, ανεβάζει στην ιστοσελίδα του περιοδικού μια ηχητική συνομιλία στην οποία ακούγονταν να συνομιλούν ο βαρυποινίτης Μάκης Γιαννουσάκης και ο αξιωματικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης.

dsc 8156 01

Σύμφωνα με όσα ακούγονταν σε αυτή τη συνομιλία, ο αξιωματικός προσπαθούσε, χρησιμοποιώντας ονόματα από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, να πείσει τον Μάκη Γιαννουσάκη να εμπλέξει στην ιστορία του ναρκόπλοιου τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Φυσικά, ο πρώτος που γίνεται έξαλλος με το υποτιθέμενο γεγονός είναι ο Γιάννης Κουρτάκης. Γιατί, εδώ που τα λέμε, αν δεν στηρίξεις τον φίλο σου στα δύσκολα, πότε θα τον στηρίξεις;

Εκτός, λοιπόν, από το γεγονός ότι σηκώνει παντιέρα στα μέσα που διαθέτουν το ηχητικό, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια (το ίδιο θα κάνουν και ο Μάκης Γιαννουσάκης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος) κατά του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, το όνομα του οποίου ακούγεται στις συνομιλίες, όσο και κατά του Παναγιώτη Χριστοφορίδη, για κατάχρηση εξουσίας. Οι μηνυτήριες αναφορές θα καταπέσουν στη συνέχεια, τόσο στα πολιτικά όσο και στα στρατιωτικά δικαστήρια, και θα αρχειοθετηθούν αμετάκλητα. Τον περασμένο, όμως, Νοέμβριο θα αποκαλυφθεί παράλληλα πως, σύμφωνα με πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η εν λόγω ηχογράφηση ήταν μονταρισμένη. Στον Γιάννη Κουρτάκη θα ασκηθεί δίωξη για την κακουργηματική πράξη της «χρήσης αποτυπωθείσας προφορικής συνομιλίας» (κακούργημα). Αλλά για τη σχέση του «αυτοδημιούργητου» εκδότη με τη Δικαιοσύνη θα μιλήσουμε στη συνέχεια…

Μαζί στη ζωή, μαζί και στη… λίστα

Τα 960.000 ευρώ που πήρε ο Γιάννης Κουρτάκης από την Εθνική Τράπεζα εν μέσω κρίσης δεν ήταν τα μόνα χρήματα που… καταδέχτηκε να πάρει από τον δημόσιο κουμπαρά. Η ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ θα σκάσει σαν βόμβα το καλοκαίρι του 2015, αλλά θα έχει πολλά ημίχρονα. Ο Γιάννης Κουρτάκης, βέβαια, θα βγει από την αρχή πρωταθλητής, καθώς, όπως έγινε γνωστό, κατάφερε να εισπράξει 1.039.462 ευρώ, με εισηγήσεις καρμπόν ακόμη και για σάιτ που λειτουργούσαν μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο Κουρτάκης εισέπραξε: για τις «Παρά ένα υπηρεσίες διαδικτύου» το ποσό των 190.947 ευρώ, για το «Καρφί» 178.083 ευρώ, για το Health Pro (;;;) 177.252 ευρώ, για το site Αλάτι και Πιπέρι (;;;) 177.238 ευρώ, για το Moneypro 137.878 ευρώ, για το APOSPASMA IKE (;;;) 118.183 ευρώ και για τα «Παραπολιτικά» 59.881 ευρώ.

Τρελό «πάρτι»

Ο παραλογισμός, μάλιστα, έφτανε στο σημείο να κοστολογούν τη μία καταχώριση 16.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ!) για σάιτ που κανείς ποτέ δεν είχε αντιληφθεί καν πως υπάρχουν, ενώ για μία καταχώριση στα «Παραπολιτικά» ζητούσαν και έπαιρναν κάθε φορά 14.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ! Μιλάμε για τρελό «πάρτι», Mr Andy Warhol!

Kαι όλα αυτά σε περίοδο σκληρών περικοπών για τον Ελληνα φορολογούμενο, ειδικά στον τομέα της Υγείας. Και επειδή οι φίλοι κάποια πράγματα πρέπει να τα μοιράζονται, όπως τις χαρές, τις λύπες αλλά και τα λεφτά, ο Αιμίλιος Κοτσώνης δεν θα μείνει έξω από το κόλπο. Θα βάλει κι αυτός χέρι… στο μέλι του ΚΕΕΛΠΝΟ, παίρνοντας γύρω στα 90.000 ευρώ για το σάιτ metrogreece, που είχε κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (!), αλλά αναρωτιόμαστε εάν το έχει επισκεφτεί ποτέ κανείς.

Ο ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΖΟΚΕΪ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Ο ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΖΟΚΕΪ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Ο ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΖΟΚΕΪ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΜΕΡΟΣ 4ο)

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...