Ελεύθερος με όρους ο Ρέστης

Η διάταξη της ανακρίτριας άναψε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.

Τέσσερις μήνες μετά την προφυλάκισή του με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας -συμφερόντων του- FFB, ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης πέρασε χθες την πόρτα της εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού.


Το πράσινο φως για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του άναψε διάταξη της ανακρίτριας Κυριακής Κατσιβέλη, με την οποία κρίθηκε πως ο κ. Ρέστης «προέβη εμπράκτως σε ενέργειες που αποσκοπούν στην άρση των συνεπειών των αξιόποινων πράξεων που του αποδίδονται».


Οπως επισημαίνεται στη διάταξη, ο εφοπλιστής, που διαθέτει μόνιμη κατοικία και δεν έχει αμετάκλητες καταδίκες εις βάρος του, από την ημέρα που κατέστη κατηγορούμενος έως σήμερα έχει ήδη καταβάλει 22.625.333,89 ευρώ και 1.179.000 δολάρια ΗΠΑ προς εξόφληση των επισφαλών δανείων της τράπεζας FBB Bank. Παράλληλα κατέβαλε 400.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις για τη βίλα του στο Λαγονήσι και περίπου 9.000.000 ευρώ -σε μετρητά- από τα συνολικά 31.000.000 ευρώ για την υπόθεση της εταιρείας Fantom. Για το υπόλοιπο ποσό έχει προχωρήσει σε διακανονισμό, με την καταβολή 300.000 ευρώ μηνιαίως έως τον Αύγουστο του 2015.


Ο ίδιος ο εφοπλιστής σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από τις φυλακές τόνισε: «Πάντα η Δικαιοσύνη καταλαβαίνει στο τέλος, πάντα πίστευα σε αυτήν και είμαι πάντα στη διάθεσή της». Αλλά και οι δικηγόροι του επιχειρηματία, οι Θανάσης Κανελλόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσαν: «Ο κ. Ρέστης με αίσθημα ευθύνης θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητά του και συγχρόνως θα συνεχίσει μαζί με τους χιλιάδες εργαζομένους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ