Χαμός στις κολυμπήθρες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαμός στις κολυμπήθρες

❱❱ «Οχι» από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στους γονείς που θέλουν να δώσουν δύο ονόματα στα παιδιά τους

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς της Πάτρας, οι οποίοι θέλουν να δώσουν δύο ονόματα στα παιδιά τους, το τεράστιο «όχι» που άκουσαν από τους ιερείς της αχαϊκής πόλης και επικυρώθηκε με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Οταν οι γονείς των βρεφών επισκέφθηκαν τις ενορίες τους το καλοκαίρι για να κανονίσουν τις βαφτίσεις τους, δοκίμασαν μια δυσάρεστη έκπληξη αφού άκουσαν τους παπάδες να τους ανακοινώνουν ότι πλέον δεν μπορούν να δώσουν δύο ονόματα στα μωρά τους, αλλά μόνον ένα!

Μάλιστα, είχε προηγηθεί η απόφαση να σταματήσουν τα μυστήρια να γίνονται στα προαύλια των εκκλησιών. Εκτός από αυτό, οι περισσότεροι ιερωμένοι δήλωσαν ότι έχουν πάρει και την εντολή να μην επιτρέπουν να γίνουν νονοί σε άτομα που δεν έχουν ενηλικιωθεί, καθώς επίσης και σε όσους έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο!

Ολες αυτές οι μαζικές απαγορεύσεις προκάλεσαν αναβρασμό στους Πατρινούς γονείς, οι οποίοι ψάχνουν πλέον να βρουν ναούς εκτός πόλης και πέρα από τη δικαιοδοσία της μητρόπολής τους, είτε για να δώσουν δύο ονόματα στα παιδιά τους είτε για να διαλέξουν όποιον ανάδοχο επιθυμούν εκείνοι για το βλαστάρι τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει μεταβίβαση βάφτισης από τη μία ενορία στην άλλη και να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό ως παράβολο.

Κάποιοι άλλοι, βέβαια, το έψαξαν πολύ και, για να μην τρέχουν και δεν φτάνουν, αποφασίζουν να προχωρήσουν στη βάπτιση των παιδιών τους στην Πάτρα, αφού προηγουμένως έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, έτσι ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δύο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ