Η μητέρα της Μυρτώς κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η μητέρα της Μυρτώς κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου

❱❱ Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους, το οποίο -όπως καταγγέλλει- δεν...

... φροντίζει το παιδί της, κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς, του κοριτσιού που το 2012 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, στην Πάρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Μαρία Κοτρώτσου, πήρε την απόφαση να κινηθεί δικαστικά, επειδή η Πολιτεία δεν προστατεύει τη Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας της και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή της.

Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα 730 ευρώ τον μήνα στη Μυρτώ, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας, δήλωσε η μητέρα της και τόνισε ότι το παιδί της κάνει καθημερινά θεραπείες, αλλά λαμβάνει και φάρμακα για να κρατηθεί στη ζωή.

Η μητέρα της Μυρτώς είπε ότι αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου και να φτάσει μέχρι τέλους τον αγώνα της, ώστε κανείς να μη βρεθεί στη θέση της 21χρονης κόρης της. «Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Εχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις, και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους» τόνισε η κυρία Κοτρώτσου και εξήγησε ότι, αυτή τη στιγμή, η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, αφού το κράτος αδιαφορεί πλήρως. Οι αρμόδιοι της είπαν ότι, αν ο δράστης ήταν Ελληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση! Ομως, το κράτος δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς, επειδή ο θύτης είναι Πακιστανός και η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ