Χωρίζουν για να γλιτώσουν από την Εφορία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίζουν για να γλιτώσουν από την Εφορία

❱❱ Σε ραγδαία αύξηση των διαζυγίων έχουν οδηγήσει η υπερφορολόγηση και η δραματική μείωση των εισοδημάτων, με όλο και περισσότερα ζευγάρια να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε διάσταση προκειμένου να γλιτώσουν από τη δυσβάσταχτη φορολόγηση του κοινού εισοδήματος.

Το ποσοστό των εικονικών διαζυγίων έχει αυξηθεί κατά 20%, με το φαινόμενο να έχει αρχίσει να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και στην Κρήτη. Οπως ανέφερε στο cretapost ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΔΣΗ) Αρης Ροζάκης, στη λύση αυτή καταφεύγουν κυρίως ζευγάρια που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

«Συμβαίνει ως έναν βαθμό να οδηγούνται ζευγάρια στο διαζύγιο, προκειμένου να έχουν κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις. Πετυχαίνουν ευνοϊκότερες συνθήκες φορολόγησης, μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ακίνητη περιουσία».
Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΔΣΗ αναφέρθηκε στην περίπτωση ζευγαριού που χώρισε ύστερα από παρότρυνση του λογιστή του, ωστόσο εξακολουθεί να μένει κάτω από την ίδια στέγη!

«Μου έχει τύχει περίπτωση ζευγαριού με αρκετά χρόνια γάμου και με παιδιά, το οποίο πήρε διαζύγιο για να τύχει ευνοϊκότερης φορολογίας. Συνέχισαν να μένουν στο ίδιο σπίτι, αλλά στα χαρτιά φαίνονταν χωρισμένοι» λέει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ