Ο πρώτος τρύγος της «Κιβωτού»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο πρώτος τρύγος της «Κιβωτού»

❱❱ Βόλος: Τα αγγελούδια του πατέρα Αντώνιου μάζεψαν τη σοδειά τους

Από την
Εύα Παπαδάτου

Με ενθουσιασμό, πλατιά χαμόγελα και πολύ μεράκι, τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο έκαναν τον πρώτο τρύγο στην ιστορία του οργανισμού!

Ο πατέρας Αντώνιος και τα αγγελούδια που μεγαλώνουν στο σπίτι της «Κιβωτού» στο Διμήνι μάζεψαν τα σταφύλια από το κλήμα τους και έκαναν τον τρύγο στο εργαστήρι τους.

«Τα παιδιά μας καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς μαθαίνουν να φροντίζουν το αμπελάκι μας με αγάπη και σεβασμό προς την όλη διαδικασία και με απώτερο σκοπό την παραγωγή του μούστου και του οίνου. Αναμένουμε να ωριμάσει για να το δοκιμάσουν όλοι οι καλοί μας φίλοι! Οποιος έχει στάρι, κρασί και λάδι στο πιθάρι, έχει του κόσμου τα καλά και του Θεού τη χάρη» αναφέρεται στη σελίδα που διατηρεί στο facebook η «Κιβωτός του Κόσμου».

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο στο Διμήνι του Βόλου και αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν στο σπίτι, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, 30 αγόρια ηλικίας από 5 έως 17 ετών. Μάλιστα, εν όψει των Χριστουγέννων, η «Κιβωτός» θα διοργανώσει δωροέκθεση και προσκαλεί όσους επιθυμούν να την επισκεφθούν. Θα εκτεθούν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, όπως ημερολόγια, στολίδια και παραδοσιακά προϊόντα, φτιαγμένα με πολλή αγάπη από τα παιδιά της «Κιβωτού».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ