Θρίλερ! Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο της Ειρήνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θρίλερ! Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο της Ειρήνης

❱❱ Διενέργεια συμπληρωματικής πραγματογνωμοσύνης ύστερα από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό της

Από την
Εύα Παπαδάτου 

Τα νέα ευρήματα στο αυτοκίνητο της 44χρονης χήρας από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, που βρέθηκε νεκρή πριν από 17 ημέρες στη Μυρτιά στο Θέρμο Τριχωνίδας, προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας συμπληρωματικής πραγματογνωμοσύνης από την Αστυνομία.

Οπως έγραψε η «Espresso», το εύρημα που εντόπισαν οι τεχνικοί σύμβουλοι στο μισοκαμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη και φέρνει τα πάνω κάτω στη μυστηριώδη υπόθεση είναι ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε πετρέλαιο, το οποίο ήταν δεμένο σε ένα μεγάλο καλώδιο στην πίσω εταζέρα του χρυσαφί Ford Ka, που ενδεχομένως να λειτούργησε ως βραδυφλεγές φιτίλι!

Ο πραγματογνώμονας Τάσος Δέδες έκανε λόγο για πολύ σημαντικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι υπάρχουν σημεία που προβληματίζουν και δημιουργούν ερωτήματα που πρέπει να αξιολογηθούν για να βοηθηθεί το έργο της προανάκρισης. Οπως αποκάλυψε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας της αδικοχαμένης μητέρας, «δεν έχει καεί ολόκληρη η καμπίνα, έγινε προσπάθεια εξαφάνισης αποτυπωμάτων που μπορεί να ταυτοποιηθούν με συγκεκριμένα πρόσωπα. Οπως το βλέπω, μου θυμίζει σκηνή αμερικανικού κινηματογράφου με πληρωμένα συμβόλαια». Ακόμα ένα από τα βασικά ερωτήματα που επανέλαβε ο δικηγόρος είναι τι συνέβη με το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Τα βίντεο

Πάντως, από τα βίντεο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία φαίνεται ότι τη μοιραία μέρα (ανήμερα τα Θεοφάνια), στις 14.15, η Ειρήνη πέρασε με το αυτοκίνητό της από το χωριό Βαρειά, που απέχει από την παραλία της Μυρτιάς όπου βρέθηκε νεκρή περίπου 5 χιλιόμετρα, ενώ μεσολαβεί ένας χωματόδρομος έκτασης 3,5 χιλιομέτρων που για να διανυθεί με ένα αυτοκίνητο σαν της 44χρονης χρειάζεται είκοσι λεπτά με μισή ώρα. Ετσι, γεννώνται ερωτήματα όπως πού ήταν η Ειρήνη το κενό διάστημα των παραπάνω πέντε ωρών που τα ίχνη της εξαφανίζονται, αν λάβει κανείς υπόψη του τις καταθέσεις των κυνηγών ότι τουλάχιστον μέχρι τις 16.30 δεν είδαν κανένα αυτοκίνητο να περνά.

Στο μεταξύ, χθες κλήθηκαν για συμπληρωματική κατάθεση τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της 44χρονης, ο 26χρονος γιος και η 23χρονη κόρη της. Ωστόσο, επειδή ο νεαρός βρισκόταν στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, κατάθεση έδωσε μόνο η 23χρονη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ