Νέα κατάθεση και ευρήματα «φωτιά» ρίχνουν φως στον θάνατο της Ειρήνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Νέα κατάθεση και ευρήματα «φωτιά» ρίχνουν φως στον θάνατο της Ειρήνης

❱❱ Ο αδερφός της Ειρήνης Λαγούδη, Γιώργος, σε μια προσπάθεια να χυθεί φως στη μυστηριώδη υπόθεση θανάτου της 44χρονης από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, κλήθηκε χθες να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Στο μεταξύ...

... την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί στην Εισαγγελία το πόρισμα από την έρευνα που διενήργησε την περασμένη Τετάρτη στο αυτοκίνητο της άτυχης χήρας ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες που όρισε η οικογένειά της.

Οι φωτογραφίες από τον έλεγχο που πραγματοποίησε ο κ. Δέδες με την παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας Βασίλη Ταουξή και αστυνομικών από την Ασφάλεια Αγρινίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Στην πρώτη από αυτές φαίνεται η ώρα στο ρολόι του ταμπλό που έχει σταματήσει στις 7.39. Στη δεύτερη φαίνεται το κουμπί ανοίγματος του πορτμπαγκάζ που αποτελεί σημαντικό εύρημα, καθώς έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα κατέθεσε ο ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης, ότι η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών (αν πράγματι ήταν αυτή) του είχε δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και του είχε πει να ανοίξει την πόρτα του πορτμπαγκάζ και να πάρει το μπιτόνι για να το γεμίσει. Αυτό έγινε λίγο πριν από τις 14.00 τη μέρα της εξαφάνισης.

Μετρητής

Στην τρίτη φωτογραφία φαίνεται ο μετρητής απόστασης, με τα συνολικά χιλιόμετρα που είχε διανύσει η Ειρήνη να είναι 24.392 και τα ημερήσια 103. Επίσης, φαίνεται και το άδειο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, με το λαμπάκι να έχει ανάψει κόκκινο. Στην τέταρτη φωτογραφία φαίνεται αυτό που οι πραγματογνώμονες χαρακτήρισαν ως αυτοσχέδιο φιτίλι. Στην πραγματικότητα είναι ένα κορδόνι ανάρτησης στην πίσω εταζέρα του χρυσαφί Ford Ka, όμως, σύμφωνα με τον κ. Δέδε, πάνω στο βαμβάκι υπάρχει κάποιο υγρό. Η πέμπτη φωτογραφία είναι από το πορτμπαγκάζ και φαίνονται τα πατάκια του αυτοκινήτου, τα οποία δεν πήραν φωτιά και είναι σχεδόν άθικτα.

Τα στοιχεία του πραγματογνώμονα της οικογένειας θα εκτιμηθούν αναλόγως, μια και η επίσημη πραγματογνωμοσύνη γίνεται από αυτούς που ορίζει η Αστυνομία, που είναι ένας επιπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και ένας χημικός μηχανικός, και θα μπει στον φάκελο της προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια του Αγρινίου.

Εύα Παπαδάτου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ