Ποιο είναι το νέο sexόμετρο;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποιο είναι το νέο sexόμετρο;

❱❱ Οι επιδόσεις ενός άνδρα στην κρεβατοκάμαρα μπορούν να γίνουν αντιληπτές από το «χαίρω πολύ», αρκεί αυτό να...

... συνοδεύεται από χειραψία! Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από νέα έρευνα που έδειξε ότι η δυνατή χειραψία καθιστά λιγότερο πιθανό αυτός που την κάνει να πάσχει από στυτική δυσλειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι για κάθε αύξηση κατά πέντε κιλά της δύναμης της χειραψίας ένας άνδρας είναι 28% λιγότερο πιθανό να έχει προβλήματα στο σεξ.

Οπως εξηγούν, το σφίξιμο της παλάμης είναι ένδειξη μυϊκής δύναμης τόσο στα χέρια όσο και σε όλα τα κάτω άκρα.

Ερευνα σε 1.771 άνδρες

Η στυτική δυσλειτουργία είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της μείωσης της τεστοστερόνης αλλά και της μείωσης της μυϊκής δύναμης, επισημαίνουν οι επιστήμονες του Chonnam National University της Νότιας Κορέας, που πραγματοποίησαν τη σχετική έρευνα σε 1.771 άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών.

Μέτρησαν δε τη δύναμη της χειραψίας τους με ένα μηχανικό δυναμόμετρο που καταγράφει πόση μάζα μπορεί να συμπιέσει κανείς.

«Το βασικό εύρημα ήταν ότι οι άνδρες με μικρότερη δύναμη στη χειραψία είχαν υψηλότερο κίνδυνο για μεσαία ή σοβαρή στυτική δυσλειτουργία. Επίσης η έρευνα μας έδειξε ότι η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται σημαντικά με την ηλικία, την αιμοσφαιρίνη και τη σωματική άσκηση στους άνδρες που μεγαλώνουν» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Τα καλά νέα, όπως καταλήγουν, είναι ότι η φυσική άσκηση μπορεί να βοηθήσει ώστε αυτή η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη, αφού η άνω της μέτριας έντασης άσκηση μειώνει τις πιθανότητες για στυτική δυσλειτουργία κατά 25%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ