Ασανσέρ του τρόμου για 38 πιτσιρίκια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασανσέρ του τρόμου για 38 πιτσιρίκια

❱❱ Απίστευτη περιπέτεια στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ 

Σοκ για 38 πιτσιρίκια της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τα οποία εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από μία ώρα (από τις 20.15 έως τις 21.45) σε ασανσέρ κτιρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ).

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής τα μέλη της χορωδίας βρίσκονταν καθ' οδόν για τη σκηνή προκειμένου να εμφανιστούν στην «Τόσκα» του Πουτσίνι, όταν διαπίστωσαν πως δεν άνοιγε η πόρτα του ασανσέρ. Τις πρώτες στιγμές τα παιδιά αντέδρασαν, όπως είναι φυσικό, με πανικό, ενώ ένα από αυτά λιποθύμησε για λίγο.

Ευτυχώς -σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso»- δύο εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν συνέβαλαν στο να διατηρηθεί η ψυχραιμία μέσα στο ασανσέρ, βάζοντας τα παιδιά να τραγουδήσουν. Κάποιοι από τους γονείς, ωστόσο, μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ένιωσαν με τη σειρά τους πανικό φτάνοντας στο σημείο να κάνουν μέχρι και οργισμένες αναρτήσεις στα social media, τονίζοντας πως δεν κλήθηκαν αμέσως η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο.

Πάντως, έπειτα από λίγη ώρα κυριάρχησε η ψυχραιμία, καθώς τα παιδιά άρχισαν να βγαίνουν σιγά σιγά από το ασανσέρ. Εκεί τους περίμεναν οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ. Τελικά τρία από τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή του μαέστρου της παράστασης Λουκά Καρυτινού. Προκειμένου να μη σπείρει τον πανικό στο κοινό που βρισκόταν ήδη στην αίθουσα και ρωτούσε τι συνέβαινε και γιατί καθυστερούσε η έναρξη της παράστασης, έκανε λόγο για τεχνικές δυσκολίες.

Σχετικά με το συμβάν, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαβεβαιώνει ότι σε καμία στιγμή δεν υπήρξε κίνδυνος, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία από τα παιδιά και τους γονείς τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ