Στα αζήτητα η σορός του άνδρα που έκανε βουτιά θανάτου από το «Blue Star Naxos»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα αζήτητα η σορός του άνδρα που έκανε βουτιά θανάτου από το «Blue Star Naxos»

❱❱ Μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα του άνδρα που το βράδυ της Τρίτης έκανε βουτιά θανάτου από το κατάστρωμα του «Blue Star Naxos» στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, ενώ το πλοίο έπλεε μεταξύ Γυάρου και Σύρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά τις έρευνες, στο πλοίο δεν βρέθηκαν αποσκευές και προσωπικά αντικείμενά του, ενώ ακόμα δεν τον έχει αναζητήσει κάποιος συγγενής του!

Το όνομα που βρήκε το πλήρωμα μετά τον εντοπισμό του πτώματος δεν αντιστοιχούσε στη λίστα επιβατών. Ωστόσο, για την έκδοση εισιτηρίων δεν απαιτείται ταυτότητα κι έτσι ίσως δεν είναι το πραγματικό.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 60 ετών και οι λιμενικοί της Σύρου, όπου παραμένει η σορός του, ζητούν τη συνδρομή της Ασφάλειας για την ταυτοποίησή του. Για τον εντοπισμό του άνδρα με τη μαύρη τραγιάσκα και το καρό καφέ σακάκι, ο οποίος έδειχνε αποφασισμένος για το τέλος του, οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Η περιγραφή της σκηνής της αυτοκτονίας από τον 34χρονο επιβάτη του πλοίου Ε.Α., που μίλησε στο naxostimes.gr, είναι συγκλονιστική: «Ακουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη “Εεεε, τι κάνεις εκεί;” Γύρισα το κεφάλι μου και είδα έναν μεσήλικα άντρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα… Ετρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω. Στο τελευταίο μου βήμα, είχε πέσει στη θάλασσα, τον είδα να πέφτει… Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Εφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα» περιέγραψε συντετριμμένος ο επιβάτης.

Γιάννης Κωτσαλάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ