Ντόρτια... για παπά «άρρωστο» με το μπαρμπούτι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτός από το παράνομο παιχνίδι, βρήκαν ποσότητα κάνναβης και σφαίρες από πολεμικό όπλο

Ντόρτια... για παπά «άρρωστο» με το μπαρμπούτι

❱❱ Επιασαν στα πράσα (μετά τα μεσάνυχτα) ιερέα να τζογάρει σε καφενείο της Αρτας

Από τον
Γιάννη Κωτσαλά

Πίστευε ότι θα είχε... άνωθεν βοήθεια ένας παπάς, που μετά τη λειτουργία σήκωσε τα μανίκια από τα ράσα και το έστρωσε στο μπαρμπούτι σε ένα καφενείο! Ομως, η τύχη τού γύρισε την πλάτη και, αντί για εξάρες, έφερε... χειροπέδες στον ίδιο, άλλους έξι θαμώνες και στη 49χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος!

Ο ιερέας, ο οποίος μάλιστα είναι πατέρας δύο επίσης ιερέων και υπηρετεί σε ορεινή εκκλησία έξω από την Αρτα, συνελήφθη στο καφενείο-μπαρμπουτιέρα σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο για παράνομο τζόγο. Εκτός από το παράνομο παιχνίδι, μάλιστα, κατάσχεσαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και σφαίρες πολεμικού όπλου.

Η έφοδος της Αστυνομίας στο στέκι για «ζόρικους παίκτες», όπως ο κληρικός (που δεν έγινε γνωστό αν... επικαλείτο τα θεία την ώρα που μπεγλέριζε τα ζάρια), έγινε μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής και ενώ το παιχνίδι είχε «ανάψει».
Το περιβάλλον, αν και ήταν σίγουρα γνωστό στη μικρή κοινωνία, δεν εμπόδισε τον «άρρωστο» με το μπαρμπούτι ιερέα να πάει για να ρίξει τις μεταμεσονύκτιες ζαριές του. Εξάλλου, για τους μυημένους το μπαρμπούτι θεωρείται ο «βασιλιάς» του τζόγου και όσοι πιάνουν τα ζάρια πρέπει να έχουν αντίστοιχο... βιογραφικό!

Eριχναν τα «κόκαλα»

Ετσι, ο ρασοφόρος και οι υπόλοιποι θαμώνες, που ήταν συνεπαρμένοι από την αδρεναλίνη, έριχναν τα «κόκαλα» όταν ακούστηκε η προσταγή: «Αστυνομία, ακίνητοι όλοι»! Στην κατοχή ενός από τους παίκτες βρέθηκε ένα τσιγαριλίκι, πάνω σε έναν άλλο θαμώνα εντοπίστηκαν 62,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ κατά την έρευνα στο καφενείο κατασχέθηκαν 1.525 ευρώ, τρία ζευγάρια ζάρια και ένα κουτί με 48 φυσίγγια πολεμικού όπλου.

Οι «ζαράκηδες», ανάμεσά τους και ο ιερέας, όπως και η ιδιοκτήτρια της μπαρμπουτιέρας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αρτας κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων περί παιγνίων, περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ