Ο Πάσσαρης στη... Βουλή!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Πάσσαρης στη... Βουλή!

❱❱ Ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος αποκάλυψε στην Επιτροπή Σωφρονισμού την επιθυμία τού κακοποιού να γίνει μοναχός στο Αγιον Ορος

Ακόμη και στη Βουλή έφτασε η επιθυμία του Κώστα Πάσσαρη να γίνει... μοναχός στο Αγιον Ορος! Την αποκάλυψη έκανε από το βήμα της Επιτροπής Σωφρονισμού του Κοινοβουλίου ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τον άλλοτε αμετανόητο κακοποιό στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ρουμανίας, όπου βρίσκεται έγκλειστος εδώ και χρόνια!

Ο πατέρας Γερβάσιος, ο οποίος είναι γνωστός και ως «αγιος των φυλακισμένων», κλήθηκε από την επιτροπή της Βουλής να μιλήσει για τον εθελοντισμό στην υποστήριξη της επανένταξης κρατουμένων.

Οταν ξεκίνησε να λέει για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία, ανέφερε συγκινημένος ότι η αγάπη που δίνουν οι ιερωμένοι «μιλάει» στις καρδιές των κρατουμένων και έφερε ως τρανό παράδειγμα τον διαβόητο δραπέτη, ο οποίος -όπως είπε- από λύκος έγινε... αρνάκι! «Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά. Ο ιερέας της φυλακής μάς είπε “όταν ήρθε, τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει. Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι”...» δήλωσε ο «παπάς των φτωχών» για τον Πάσσαρη, ο οποίος εκτίει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης, για διπλή δολοφονία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι, σε μια φυλακή στα Καρπάθια Ορη, στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.

Ο πατέρας Γερβάσιος ανέφερε ακόμη ότι, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο διαβόητος ισοβίτης θα ήθελε να μονάσει στο Αγιον Ορος.

«Δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν. Το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη, κάνει λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Αγιον Ορος και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή. Και εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του» τόνισε ο αρχιμανδρίτης, ενώ αποκάλυψε τι του είπε πρόσφατα ο Κώστας Πάσσαρης, όταν έγινε μια εκδήλωση για τα 40 χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών εντός και εκτός Ελλάδος: «Απόψε εγώ θα κάνω πολλή προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία»!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ