Σοκ με ανώμαλο φωτογράφο σε... βαπτίσεις - Φωτογραφία ντοκουμέντο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναζητείται από την Αστυνομία άγνωστος που κάνει zoom στα γυμνά μωρά στην κολυμπήθρα

Σοκ με ανώμαλο φωτογράφο σε... βαπτίσεις - Φωτογραφία ντοκουμέντο

❱❱ Φόβοι μήπως διοχετεύει το υλικό σε ιστοσελίδες παιδόφιλων

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Στα άδυτα του σκοτεινού διαδικτύου ερευνούν οι αστυνομικοί για να εξακριβώσουν αν ένας ύποπτος που εμφανίζεται ως φωτογράφος σε βαπτίσεις σε διάφορες εκκλησίες της Αθήνας διοχετεύει το υλικό που καταγράφει με τα γυμνά μωρά στην κολυμπήθρα σε ιστοσελίδες παιδόφιλων! Ως τώρα έχει γίνει αντιληπτός τουλάχιστον τρεις φορές, αλλά κατάφερε να εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η ύποπτη δραστηριότητα του άγνωστου άνδρα αποκαλύφθηκε όταν μια οικογένεια που βάφτιζε το μωρό της σε κεντρική εκκλησία των Αθηνών θορυβήθηκε βλέποντας τον άγνωστο να φωτογραφίζει από πολύ κοντά το παιδί, μόλις του έβγαλαν τα ρούχα του!
Ομως, το ίδιο πρόσωπο εθεάθη στις αρχές Ιανουαρίου και σε άλλες δύο εκκλησίες όπου τελούνταν βάπτιση στην Αθήνα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγγενείς νόμιζαν ότι ήταν ο φωτογράφος του ναού. Ομως, όταν τον ρωτούσαν εκείνος κέρδιζε χρόνο με διάφορες δικαιολογίες και στη συνέχεια εξαφανιζόταν!

Αποκαλύφθηκε η δράση του

Αρχικά οι γονείς των παιδιών δεν είχαν καταγγείλει το περιστατικό, ώσπου αποκαλύφθηκε η δράση του από δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες tovima.gr και Bloko.gr. Τότε αντιλήφθηκαν ότι η υπόθεση ήταν σοβαρή και κατήγγειλαν με τη σειρά τους στην Αστυνομία τον άγνωστο φωτογράφο. Ηδη από τις 20 Ιανουαρίου είχε σημάνει συναγερμός στις Αρχές για παρόμοιο περιστατικό σε κεντρικό ναό της Αθήνας.

Τότε, ενώ το μυστήριο ήταν σε εξέλιξη, συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού που βάπτιζε το παιδάκι του είδαν τον συγκεκριμένο μυστηριώδη άνθρωπο να περιφέρεται μέσα στην εκκλησία και να φωτογραφίζει το βρέφος. Αρχικά πίστεψαν ότι πρόκειται για φωτογράφο μισθωμένο από την οικογένεια, αλλά σύντομα θορυβήθηκαν από την παρουσία του φωτογράφου και οι ίδιοι οι γονείς, που άρχισαν να ρωτούν τους καλεσμένους ποιος τον είχε φέρει!

Κάποιοι εκ των συγγενών, ανάμεσά τους και ο πατέρας του βρέφους, κινήθηκαν προς τον άγνωστο ρωτώντας τον τι έκανε εκεί και ποια είναι η δουλειά του. Τότε ο μεσήλικας με τη φωτογραφική μηχανή ψέλλισε κάποιες δικαιολογίες, ώσπου να βρει ευκαιρία να απομακρυνθεί τρέχοντας από την εκκλησία! Ωστόσο, κάποιοι από τους καλεσμένους στη βάπτιση πρόλαβαν να τον φωτογραφίσουν και έδωσαν τη φωτογραφία του στην Αστυνομία, η οποία τον αναζητά. Μάλιστα ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί αναζήτησαν στο διαδίκτυο, τόσο το επίσημο όσο και το λεγόμενο dark web, πιθανούς συνδέσμους στους οποίους θα μπορούσε να είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες βρεφών από βαπτίσεις, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι σχετικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ